NASA paviešino galingiausios raketos žmonijos istorijoje bandymo medžiagą (Video)  (1)

NASA sėkmingai išmėgino galingiausią kada nors sukurtą raketą, kuri, tikimasi, vieną dieną žmones nugabens į Marsą ir padės išsilaipinti ant asteroido paviršiaus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Space Lounch System“ (SLS) yra pati galingiausia iki šiol sukurta raketa. Per pastaruosius keletą dešimtmečių nieko panašaus nė nebuvo sukurta.

Bandymo metu ant žemės gulinti raketa buvo sėkmingai uždegta Jutos (JAV) lygumoje. Tai buvo pirmasis iš dviejų sausumos testų, po kurių NASA žada išmėginti raketą Kenedžio kosminiame centre.

Tačiau kol kas dar nėra garantijų, kad raketa kada nors galės pakilti į kosmosą. Dabar, kai JAV vyriausybės parama kosmoso misijoms yra gerokai sumažinta, kyla klausimų dėl ateities misijų.

Testo metu raketos startinis variklis buvo įjungtas dvi minutes – tiek pat laiko jis bus įjungtas tuo metu, kai raketa kils nuo paleidimo taško. NASA personalas bandymo metu panaudojo 531 jutiklį tam, kad išmatuotų svarbius dalykus, tokius kaip trauka, spaudimas ir ar startinio variklio atnaujinimai veikė tinkamai.

Kitą antžeminį raketos bandymą tikimasi atlikti 2016 metais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(47)
(3)
(44)

Komentarai (1)