Labai retas reiškinys – gimė berniukas, kuris neturi nosies  (2)

Kovo pradžioje pasaulį išvydo Elis. Berniukas gimė su labai retu defektu – vaikas yra be nosies. Su tokiu sveikatos sutrikimu paprastai gimsta vidutiniškai vienas kūdikis iš 196 milijonų. Iki šiol aprašyta vos 30 panašių atvejų. Elis tėvai tikina, kad jų mažylis yra idealus toks, koks yra.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Elis Thompsonas gimė kovo 4 dieną vienoje Alabamos ligoninėje. „Niekas nemanė, kad mano vaikas gimė ligotas. Viso nėštumo metu man sakė, kad viskas yra gerai, tad tikėjausi visiškai sveiko kūdikio. Tik po gimdymo paaiškėjo, kad mano sūnus gimė su įgimtu defektu ir neturi nosies“, – pasakoja jo mama Brandi McGlathery. Vos penkių dienų Eliui buvo atlikta tracheostomija, dabar jau lengviau kvėpuoti. Įgimta akhinija yra sutrikęs organų vystymasis, pasireiškiantis nosies nebuvimu. Tokia deformacija itin reta, iki šiol aprašyta vos 30 tokių atvejų, pirmasis – 1931 metais. „Galimybė gimti vaikui su tokia yda yra viena iš 196 milijonų“, – sako berniuko mama. Ši liga kelia grėsmę vaiko gyvybei, sukelia sunkumų maitinant kūdikį. Dėl tracheostomijos nesigirdi Elio verksmo, tad mama turi nuolat jį stebėti. „Kartu su Elio tėčiu Trojumi Thompsonu nusprendėme, kad neplanuosime jokių plastinių operacijų, kol mūsų vaikas neužaugs ir pats nepriims sprendimo, kokiu būdu nori atsikratyti šitos ydos. Iki tos dienos, kai jis pats nuspręs, kad plastinių operacijų dėka nori turėti nosį, mes nieko nedarysime. Mūsų sūnus yra idealus toks, koks yra“, – pasakojo moteris.

Elio istorija tapo žinoma visame pasaulyje, kai šeimos draugai sukūrė puslapį „Facebook“, kuriame informuoja apie berniuko gydymą, jo ir jo šeimos gyvenimo įvykius.

Gydymo kaštai yra didžiuliai, tad vaiko šeima atidarė sąskaitą, į kurią suplaukia visų, norinčių paaukoti, pinigai. Jau surinkta apie 6 tūkst. dolerių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(27)
(3)
(24)

Komentarai (2)