Liūdnos astronomų prognozės: Visata iš lėto miršta  (0)

Astronomai turi visai žmonijai liūdnų žinių. Kaip rašo „Independent“, Visata po truputį nyksta ir mes dėl to nieko negalime padaryti. Tokias išvadas astronomai padarė ištyrę energijos lygio mažėjimą daugiau 200 tūkst. galaktikų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Plataus spektro galaktikų tyrimas padėjo atskleisti tikslų energijos lygį, kuris yra sugeneruojamas didžiulėje segmentinėje erdvėje. Nustatyta, kad bendras sugeneruotos energijos kiekis mūsų Visatoje yra bene dukart mažesnis nei prieš 2 milijardus metų.

Mokslininkams jau anksčiau buvo pavykę išsiaiškinti, kad materijos virsmas į energiją kosmose nuolatos mažėja. Tačiau paskutinė mokslinė studija, kuri yra pati tiksliausia ir detaliausia, šį faktą tik patvirtino.

Mokslininkai iš Tarptautinio radioastronomijos tyrimų centro Vakarų Australijoje į pagalbą pasitelkė septynis galingiausius pasaulio teleskopus ir stebėjo galaktikas 21 skirtingo bangos ilgio šviesoje. Iš viso buvo ištirta apie 200 tūkst. skirtingų galaktikų.

Nors visa energija buvo sukurta Didžiojo sprogimo metu, tačiau dalis jos užrakinta materijos forma. Beje, ši gali būti konvertuota į energiją pagal Einšteino garsiąją lygtį E=mc².

Tačiau, pasirodo, naujai išlaisvintą energiją greitai absorbuoja dulkės ir kiti kosminiai objektai, kadangi ji keliauja per skirtingas galaktikas.

Tai lemia, kad galaktikoje esantis energijos kiekis nuolatos mažėja. Galiausiai visa tai turėtų pasibaigti Visatos išnykimu.


Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(31)
(7)
(23)

Komentarai (0)