Mokslininkai džiūgauja: atrastas „jaunasis Jupiteris“ (Video)  (1)

Į mokslininkų kiemą vėl atėjo šventė. Jie džiaugiasi atradę dar vieną naują planetą sistemoje, kuri yra itin panaši į mūsų Saulės sistemą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Astronomai pasinaudojo naujomis technologinėmis priemonėmis, kurios skirtos fiksuoti šviesą, atsispindinčią nuo planetų ir žvaigždžių, esančių už Saulės sistemos ribų. Pasirodo, kad toks inovatyvus metodas yra ganėtinai efektyvus ieškant naujų planetų.

Tokiu principu paremtų ieškojimų metu buvo atrastas „jaunasis Jupiteris“, esantis už 96 šviesmečių nuo Žemės planetos. Atrastoji planeta skrieja aplink žvaigždę 51 Eridani ir turi atmosferą, prisisotinusią metano.

Atrastoji planeta turi maždaug dvigubai didesnę masę už Jupiterio ir gali būti dalis Saulės sistemos, kuri itin panaši į mūsų sistemą, tik mažiau išsivysčiusi.

„Gemini Planet Imager“ instrumentu „jaunasis Jupiteris“, pavadintas 51 Eridani b vardu, buvo aptiktas naudojant prisitaikančią optiką, kuri išryškino žvaigždės vaizdą ir nuslopino jos skleidžiamą šviesą.

Kaip rašo Space.com, per pastaruosius 20 metų astronomai patvirtino atradę daugiau nei 1800 egzoplanetų, skriejančių aplink kitas žvaigždes. Daugelis iš jų yra visiškai nepanašios į bet kokią planetą, esančią mūsų Saulės sistemoje.

Tačiau atrastoji 51 Eridani b planeta yra priskiriama prie karštųjų Jupiterių, kurie turi tam tikrų panašumų su mūsų Saulės sistemos planeta.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(4)
(0)
(4)

Komentarai (1)