Kokius ženklus veide palieka vynas, cukrus ar pieno produktai?  (5)

Tikriausiai niekam ne paslaptis, kad vakare išgerti alkoholiniai kokteiliai ryte tikrai paliks žymę ant jūsų veido. Tačiau, ar numanėte, kad patamsėję paakiai gali būti ir nuo pieno produktų?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Natūralios medicinos šalininkė ir odos priežiūros specialistė Nigma Talib perspėja, kad nepageidaujamų „žymių“ ant jūsų veido gali palikti tokie produktai, kaip šokoladas, pienas ar alkoholis.

„Kai tik pacientas užeina pro mano duris, vien pažvelgusi į jo veidą, gali pasakyti, kokius produktus jis vartoja. Kai kuriems žmonėms užtenka vos vieną kartą netinkamai pavalgyti ir atsiras veido patinimas“, – sakė N.Talib.

Pasak specialistės, vos dėl keleto vyno taurių gali atsirasti raukšlės aplink lūpas, akis. Per pastaruosius 10 metų ji apžiūrėjo tūkstančius pacientų ir yra įsitikinusi, kad tai, ką valgome atsispindi visų pirma ant veido.

„Produktai, kuriuos valgote gali būti jums visiškai netinkantys, jie gali sukelti hormoninius pokyčius organizme, kurie pagreitina senėjimo procesą ne tik „iš vidaus“, bet ir „iš išorės“. Kaip ypač žalingus produktus išskirčiau pieną, cukrų, alkoholį ir glitimo turintį maistą“, – aiškino N.Talib.

Dėl jų, kaip tikina odos priežiūros specialistė, atsiranda veido paburkimas, pajuodę paakiai, raukšlės, papilkėja veidas. Sritys, kurios kenčia labiausiai – kakta, smakras, skruostai bei akys.

Vynas

Tipiški simptomai: paraudimai aplink akis, nusileidę akių vokai, išsiplėtusios poros, išsausėjusi oda, paraudę skruostai, nosis bei gilios raukšlės.

„Alkoholis dehidratuoja odą, todėl raukšlės tampa gilesnės. Be to, alkoholyje yra daug cukraus, kuris pažeidžia baltymą – kolageną, gyvibiškai svarbų norint išlaikyti odos elastingumą. Dėl to išsiplečia poros ir nusileidžia akių vokai.

Alkoholis taip pat išplečia kapiliarus, dėl ko parausta skuostai ir nosis. Jei vartojame daug alkoholio, šis paraudimas gali ir neišnykti. Geriausia išeitis – sumažinti vartojamo alkoholio kiekį iki minimumo“, – pataria specialistė.

Cukrus

Tipiški simptomai: raukšlės ant kaktos, papilkėjusi oda, skausmingi, pūlingi dariniai ant viso veido. Jeigu valgote daug cukraus bei angliavandenių turinčių produktų – pyragėlių, baltų ryžių, jūsų organizmui tikrai bus sunku išlikti jaunatviškam.

Problemos esmė ta, jog gliukozės molekulės prisitvirtina prie kolageno ir jį pažeidžia. Odos elastingumas dingsta ir tai tampa vis labiau matoma – išryškėja gilios raukšlės. Be to, dėl per didelio cukraus vartojimo atsiranda spuogai ne tik ant veido, bet ir pečių ar nugaros.

Pienas

Tipiški simptomai: patinę akių vokai, tamsūs ratilai po akimis, baltos dėmelės ant smakro.

Tai gali būti ženklas, jog jūsų organizmas sunkiai toleruoja pieno produktus. Nereikia pamiršti, jog pieno produktai tai yra ir sūris, jogurtas ar grietinėlė. Laktozė, esanti juose, yra vienas labiausiai netoleruojamų produktų.

Kaip suprasti, jog netoleruojate laktozės? Išgėrus pieno galite pajusti pykinimą, tačiau kai kuriais atvejais jokie simptomai nepasireiškia. Tuomet reikia stebėti savo veidą. Jeigu vartojate daug pieno produktų, o jūsų paakiai tampa pajuodę, vokai užkritę – reikėtų pasitikrinti.

Tačiau tai dar ne viskas. Pino stiklinėje gali būti daugiau nei 20 hormonų ir kitų cheminių medžiagų, kurių netgi nesutinkame natūralioje gamtoje. Viskas dėl to, jog karvėms duodami antibiotikai ar kiti vaistai, kurių likučiai atsiduria piene.

Tai gali sutrikdyti jūsų hormonų pusiausvyrą, kuri pasireiškia būtent baltomis dėmelėmis ant smakro.

Gliutenas

Tipiški simptomai: paburkę raudoni skruostai, tamsios dėmės ant veido.

Nemažai žmonių netoleruoja gliuteno turinčių produktų – kviečių, miežių, rugių. Nors palyginti nedaug žmonių serga celiakija, visgi gliutenas gali priversti mūsų organizmą reaguoti neigiamai į jį. Tai be kita ko pasireiškia veido odos paburkimas ir dėmėmis ant veido.

Kai kurie žmonės, ne vienerius metus kentėję nuo įvairių dėmių, atsirandančių ant veido, savo problemą lengvai išsprendžia iš vartojamų produktų išbraukę tuos, kurie turi gliuteno.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(39)
(30)
(9)

Komentarai (5)