6 česnako panaudojimo būdai, apie kuriuos galbūt nežinojote  (2)

Česnakai – vienas dažniausių produktų, kuriuos vartoja žmonės norėdami pasveikti. Tačiau ne visi žino, jog šis produktas padeda ne tik nuo peršalimo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Panaudojimas sveikatai

1. Nuo peršalimo

Užpilkite česnakus verdančiu vandeniu. Palaikykite 7 minutes ir tuomet išgerkite. Ši priemonė padės išvengti ligų arba pasveikti, jei jus jau užpuolė virusai.

2. Nuo spuogų

Perpjaukite česnako skiltelę ir pridėkite toje vietoje, kur pradeda ryškėti spuogas, palaikykite. Procedūrą pakartokite kelis kartis per dieną ir pamatysite, kad spuogas dings.

3. Nuo pūslelinės

Vaistinėse įsigyti preparatai ne visuomet padeda taip, kaip norėtume. Tuomet į pagalba ateina liaudies medicina. Pridėkite česnaką prie pūslelinės pažeistos vietos ir pamatysite, kad ji užgys daug greičiau.

4. Nuo kojų grybelio

Susmulkinkite česnaką, užlipkite jį karštu vandeniu ir palikite 15 minučių. Tuomet supilkite nuovirą į vonelę, įmerkite pėdas ir laikykite apie pusvalandį.

Panaudojimas namuose

1. Nuo kenkėjų

Česnakai yra puiki priemonė kovoti su kenkėjais namuose. Susmulkinkite 200 gramų česnako ir užpilkite 1 litru vandens. Palaikykite 5 dienas. Norėdami nupurkšti augalus, praskieskite tirpalą santykiu – 25 ml skysčio 10 litrų vandens.

2. Valymui ir dezinfekavimui

Susmulkinkite kelias česnako skilteles. Paimkite buteliuką su purkštuku. Suberkite į jį česnaką, įlašinkite šiek tiek citrinų sulčių ir užpilkite baltuoju actu. Štai ir viskas – puiki valymo ir dezinfekavimo priemonė paruošta. Nepergyvenkite, česnako kvapas nebus jaučiamas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(32)
(6)
(26)

Komentarai (2)