Kviečiame į virtualią kelionę: kas pasikeistų, jei apsigyventumėte kitoje šalyje  (4)

Ar kada pagalvojote, kaip atrodytų jūsų gyvenimas, jeigu gyventumėte kurioje nors kitoje šalyje? Greičiausiai posakį apie vešliau žaliuojančią žolę žinome visi, tačiau vargu, ar susimąstome, kokio masto pokyčių galėtumėte tikėtis, gyvendami, tarkime, Italijoje, Saudo Arabijoje, Anglijoje ar kurioje nors kitoje šalyje, rašoma independent.co.uk.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Sukurta programa leidžia pažvelgti į savo gyvenimą iš šalies - kitaip sakant, kokie pokyčiai mūsų lauktų, jeigu gyventume kitoje pasaulio šalyje.

Su šia programa susipažinti nesunku. Ji vadinasi IfItWereMyHome.com. Šiame tinklalapyje galima palyginti savo gyvenimą: koks jis būtų, jeigu gyventume kitoje šalyje. Nors programa sukurta jau senokai, laikui bėgant ji tik populiarėja.

Programa sukurta remiantis Pasaulio sveikatos organizacija (PSO).

Kokius dalykus galima palyginti su šia programa? Galima palyginti valstybių dydžius, sveikatos priežiūros lygį, gyvenimo trukmę, finansinius dalykus.

Pavyzdžiui, ar žinojote, kad jeigu gyventumėte Kenijoje, o ne Lietuvoje, tikimybė susirgti AIDS arba ŽIV išaugtų 61 kartą. Tačiau tikimybė papulti į kalėjimą sumažėtų 62,22%.

Naudodamiesi programa, pirmiausia pasirinkite pagrindinę šalį, kurią lyginsite su kitomis šalimis. Pavyzdžiui, Lietuvą. O tada ją galite lyginti su bet kokia kita norima šalimi.

Smagios kelionės po pasaulį!

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(43)
(3)
(40)

Komentarai (4)