Neįtikėtinai retas atvejis: gimė dvynukai, turintys du tėčius  ()

Vietname atlikus DNR testą, paaiškėjo, jog neseniai pasaulį išvydę dizigotiniai dvynukai turi du skirtingus tėvus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šį atvejį plačiai nušvietė Vietnamo spauda. Straipsniuose teigiama, kad DNR buvo ištirtas giminėms pastebėjus, jog vienas iš vaikų nepanašus ne tik į savo brolius ir seseris, bet ir į tėvus, o tai artimiesiems sukėlė įtarimų.

Tyrimas buvo atliktas Vietnamo Genetikos asociacijoje. Jos prezidentas Le Dinh Luong teigė, kad rezultatai yra 100 proc. tikslūs, tačiau tikimybė, kad to paties menstruacinio ciklo metu susiformavusius du kiaušinėlius apvaisins du skirtingi vyrai, yra praktiškai lygi nuliui. „Medikams yra žinomi vos 10 registruotų atvejų, kuomet dvyniai turi du skirtingus tėvus.

Žinoma, gali būti ir daugiau tokių atvejų, tačiau arba tėvai apie tai nežino nieko, arba pasirinko šia informacija nesidalinti, siekdami išsaugoti savo šeimos konfidencialumą“, – aiškino profesorius.

Jis atsisakė atskleisti dvynių tapatybes žiniasklaidai, ir paneigė sklandančius gandus apie jų vardus, gimimo datą ir gyvenamąją vietą.

Apvaisinimas, kurio metu moteris pastoja nuo skirtingų vyrų ir pagimdo dizigotinius dvynius yra beveik neįmanomas. Kad taip įvyktų turi susiklostyti tam palankios aplinkybės:

Taip gali atsitikti jei tos pačios ovuliacijos metu subręsta daugiau nei vienas kiaušinėlis ir jie yra apvaisinami skirtingų vyrų ne daugiau nei poros dienų skirtumu. Tai taip pat įmanoma, jei moteriai įvyksta dvi ovuliacijos tą patį mėnesį vos kelių dienų skirtumu ir abudu kiaušinėliai yra apvaisinami skirtingų vyrų.

Atsižvelgiant į aplinkybes, kurios turi susiklostyti, nenuostabu, kad tokių gimimų yra užfiksuota labai nedaug.

2010 metais Turkijos žiniasklaida pranešė apie panašiu būdu į pasaulį atėjusius berniukus, o paskutinis registruotas atvejis buvo dvi mergaitės Naujajame Džersyje. JAV medicinos istorijoje tai buvo užregistruota vos trečią kartą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
Autoriai: Elzė Laužikaitė
(17)
(1)
(16)

Komentarai ()