Idealus siužetas fantastiniam filmui: Australijos miestelį okupuoja „plaukuotoji panika“ (Video)  (1)

Vieno Australijos Viktorijos laikų miestelio gatvę okupavo itin greit augantis vėjaritis augalas, dar vadinamas „plaukuotąja panika“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ši sausųjų kraštų žolė jau įniko į daugelio miestelio namų kiemus. Jų gyventojai šiuo metu negali normaliai naudotis garažais, langais ar net durimis, nes nesustabdomai plintantis augalas juos tiesiog užblokavo. Kai kurie žmonės praneša, kad „plaukuotoji panika“ pasiekė net stogus. Australai praleidžia valandų valandas stengdamiesi augalą apgenėti, tačiau kitą dieną jis vėl atauga.

Vėjas šią žolę į miestelį atnešė jau prieš dvejus metus, bet šiemet dėl sausrų jai išplisti tapo itin palankios sąlygos. Gyventojai įtaria, kad įkyrusis augalas atrieda iš netoliese esančių laukų, kurių neprižiūri savininkas.

Oficialiai „plaukuotoji panika“ vadinama Panicum effusum, ji kilusi iš centrinės Australijos pievų. Pasaulyje šis augalas dėmesio sulaukė, kai vietos gyventojas Mattas Thewlis, paviešino kelias nuotraukas socialiniame tinkle „Facebook“.

„Tikimės, kad asmuo, kuriam priklauso neprižiūrimas laukas, pagaliau pradės kažką daryti, nes tai jau nebekelia juoko. Nuo to kenčia visos apylinkės!... Paklausk savęs, ar tau patiktų su tuo taikstytis kiekvieną dieną?“, – rašė jis.

M.Thewlis taip pat bando atkreipti rajono tarybos dėmesį, teigdamas, kad „plaukuotoji panika“ padidina gaisro pavojų. Tačiau atrodo, kad taryba tam nepritaria, nes savo pareiškime pranešė: „Gaisro prevencijos pranešimus“ išduodame žemės savininkams, kurie nesusitvarko su ilgos žolės ir krūvos sausų šakų problemomis, bet „plaukuotoji panika“ nepatenka į šią kategoriją.

Viskas, ką jie gali padaryti, tai gatvių šlavimo mašinų išsiuntimas į labiausiai augalo liekanomis užterštas gatves.

Idėjos sumaitinti šiuos augalus gyvūnams, taip pat buvo atsisakyta, nes šios žolės neėda net avys. Be to, ji gali sukelti būklę, vadinamą „geltonosios didelis galvos“ sindromu, dėl kurio gyvūnai pradeda plikti ir kenčia nuo odos pūslių.

Tad miestelio gyventojams belieka tik palinkėti stiprybės ir toliau darbuojantis su žoliapjovėmis ir sodo žirklėmis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(31)
(1)
(30)

Komentarai (1)