Kūdikį praradusi moteris nė neįtarė, kas jos gimdoje  ()

Dėl negimdinio nėštumo kūdikio netekusi pora jautėsi sugniuždyta. Tačiau labiausiai jie nesitikėjo, kad praėjus porai savaičių po netekties, gydytojai praneš naujieną.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Sadie Brittle su vyru Gary nusprendė išvykti į kelionę kartu su savo mažamete dukra Summer. Vis dėlto, atostogos neleido pamiršti apie neseniai aplankiusias negandas – moters sveikata negerėjo, ją vis pykino. Be to, ėmė augti pilvas.

Susirūpinusi, ji nusprendė kreiptis į medikus. Iš pradžių Sadie manė, kad simptomus sukelia vis dar aktyvūs nėštumo hormonai, tačiau kartu su gydytojais buvo priblokšta, kai pamatė gimdoje esantį sveiką ir gyvą kūdikį.

Pasirodo, moteris laukėsi dvynių, kurių vienas prisitvirtino gimdoje, o kitas – kiaušintakyje. Tai vadinama heterotopiniu nėštumu, kuris dažniausiai pasitaiko po pagalbinio apvaisinimo. Faktas, kad moteris pastojo natūraliai, šią istoriją daro dar labiau neįtikėtina.

„Kai po procedūrų važiavau į darbą kirpykloje, pasijutau labai prastai. Mane išpylė karštis, akyse ėmė lietis vaizdas. Atvykusi pasakiau, kad dirbti negaliu – buvau išbalusi, jaučiausi taip, lyg bet kurią akimirką nualpsiu“. – pasakojo Sadie.

Kolegės nedvejodamos iškvietė greitąją pagalbą, kadangi baiminosi, kad žemas moters spaudimas įspėjo apie vidinį kraujavimą. Gydytojams atlikus apžiūrą paaiškėjo, kad prastos savijautos kaltininkas – ektopinis nėštumas.

Tą patį vakarą moteriai buvo atlikta operacija, kurios metu buvo pašalintas kiaušintakis bei jame užsimezgęs embrionas. Sadie taip pat teko du kartus perpilti kraują.

„Gydytojai man pasakė, kad paprastai apvaisinta kiaušialąstė įsitvirtina viduryje kiaušintakio. Visgi, manoji prisitvirtino pačioje jo pradžioje, kur daugiausia kraujagyslių. Norėdami atsigauti nuo šių sukrėtusių įvykių su šeima išvykome į Ispaniją.

Besimėgaudama saulės voniomis pastebėjau, kad mano pilvas atrodė kiek didesnis, nei turėtų būti. Taigi, nusprendžiau atlikti nėštumo testą. Šis rodė teigiamą rezultatą. Negalėjau patikėti, maniau, kad tai vis dar organizme esančių nėštumo hormonų kaltė.

Sunerimę paskambinome akušerei, kuri įspėjo, kad gali būti, jog laukiausi daugiau nei vieno vaiko, arba operacijos metu liko kelios embriono ląstelės ir organizmas „mano“, kad vis dar esu nėščia. Grįžusi į Britaniją iš karto kreipiausi į gydytojus. Buvau apstulbusi, kai apžiūros metu išgirdau plakant širdelę. Atlikus daugiau tyrimu paaiškėjo, kad laukiuosi jau 19 savaičių“, – nuostaba dalinosi būsima mama.

Dauguma heterotopinių nėštumų yra nustatomi tuo pačiu metu, kai yra patvirtinamas negimdinis nėštumas. Visgi, Sadie atveju tai buvo neįmanoma, kadangi embrionas buvo vos 8 savaičių amžiaus. Be to, moters būklė buvo tokia prasta, kad medikai visą dėmesį sutelkė jai išgelbėti.

„Mane apžiūrėjusi gydytoja teigė, kad per savo 23 metų darbo patirtį ji nėra mačiusi nieko panašaus. Dabar esame laimingi, kadangi Tedis vystosi normaliai, yra sveikas. Gary yra įsitikinęs, kad šis mano nėštumas yra lygus stebuklui“, – šypsojosi Sadie.

„Mūsų šeima išgyveno be galo daug, kai sužinojome, kad turime nutraukti lauktą nėštumą. Kai po truputį ėmėme atsigauti po kūdikio netekties išgirdome, kad Sadie, vis dėlto, laukiasi. Tokie staigūs pokyčiai man sukelia norą kiekvieną dieną pirkti loterijos bilietus“, – džiaugsmingai pareiškė būsimas tėvelis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(32)
(5)
(27)

Komentarai ()