"Aš jį užmušiu!" Areštuota Stepheną Hawkingą Tenerifėje užmušti grasinusi amerikietė  (1)

"Esu tau už nugaros ir galiu bet kada tave užmušti", - tai tik viena iš aibės žinučių, kurias gavo ir perskaitė garsusis kosmologas Stephenas Hawkingas. O jas rašiusi amerikietė nepatingėjo atskristi į Tenerifę Kanarų salose (Ispanija), kur vyko astronomijos ir muzikos festivalio Starmus International simpoziumas, kuriame pranešimą skaitė ir S. Hawkingas. Jį terorizavusi amerikietė Tenerifėje sulaikyta.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ispanų policija sulaikė amerikietę, kuri siuntinėjo astrofizikos profesoriui S. Hawkingui grasinimus nužudyti. 37-erių moteris buvo areštuota trečiadienį Aronos regione – tankiausiai apgyvendintame Kanarų salų rajone. Tą pačią dieną pranešimą mokslo ir muzikos festivalyje Starmus skaitė ir S. Hawkingas.

Anksčiau neteista moteris į Tenerifę atvyko pati. Jai gresia 6 mėn. laisvės atėmimo bausmė Ispanijos kalėjime ir skubi deportacija iš šalies atlikus bausmę.

Saugumo žinybas apie tokio pobūdžio grasinimus informavo vienas iš britų kosmologo vaikų. S. Hawkingo atžala el. pašto dėžutėje ir soc. tinkle Twitter aptiko daugiau kaip 100 grasinamo turinio žinučių, adresuotų S. Hawkingui. Visose jose buvo sakinys "Aš jį užmušiu".

Pasiaiškinime policijai moteris išdėstė iš tikrųjų mylinti S. Hawkingą, todėl niekada negalėtų prieš jį pakelti rankos. Kratą moters viešbučio numeryje atlikę policijos pareigūnai rado ezoterinių nuorodų rinkmeną – nuorodos vedė į religinio ekstremizmo svetaines, kuriose buvo piktinamasi S, Hawkingo teorijomis, konkrečiai – Dievo neigimu. Taip pat buvo rasta užrašų ir dokumentų apie mokslininko gyvenamąją vietą, darbovietę, planai, kaip būtų galima prisiartinti prie profesoriaus.

Europa Press duomenimis, amerikietė, kuri šiuo metu gyvena Norvegijoje, S. Hawkingą seka visame pasaulyje ir gali turėti psichinių problemų.

S. Hawkingo pavardė į mokslo ir muzikos festivalį Starmus sutraukė daugybę žmonių. Žymus astrofizikas į auditoriją skaityti paskaitos atvyko lydimas dviejų Ispanijos nacionalinės policijos pareigūnų. Publikos gretose tai sukėlė nerimą. Pastato išorėje buvo tikrinamos įeinančiųjų rankinės.

Agresorę policija sulaikė tą pačią dieną viešbutyje, labai arti festivalio vietos – festivalis vyko Piramide de Arona. Paaiškėjo, kad moteris S. Hawkingui grasina jau ne vienerius metus, tačiau taip arti jo jai pavyko prisiartinti tik dabar.

S. Hawkingui artimi šaltiniai teigė, kad pats profesorius visais laikais jautėsi saugus, o šio incidento nesureikšmino. Nieko stebėtino – juk prieš kelerius metus 70-ojo jubiliejaus išvakarėse S. Hawkingas yra pareiškęs, kad moterys jam – absoliuti mįslė. Apie kurią jis mąsto didžiąją dienos dalį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(36)
(0)
(36)

Komentarai (1)