15 veiksmingų sveikatos gudrybių, kurios leis išsiversti be cheminių vaistų  ()

Pirmiausia, prieš perkant cheminius vaistus, pirminiams negalavimams visuomet galima išbandyti natūralias priemones. Šie patarimai privers susimąstyti: galbūt lengvam galvos skausmui įveikti pakaks tik sukandus palaikyti pieštuką tarp dantų? Sužinokite, kokios naminės priemonės yra veiksmingiausios.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Blogas burnos kvapas

Jį sukelia bakterijos, besiveisiančios burnoje. Prastas burnos kvapas gali atsirasti dėl prastas burnos higienos: dantų akmenų, liežuvio apnašų ir tokių lėtinių ligų kaip diabetas.

Tyrimai rodo, kad jogurto valgymas gali sumažinti prastą burnos kvapą. Kitas sprendimo būdas gali būti – petražolės. Jose gausu chlorofilo, kuris gali kovoti su prastu burnos kvapu. Pakramtykite kelis lapelius minutę ar dvi.

Jūros liga

Nepaisant didelio supimo ligos, moksliškai vadinamos kinetoze, paplitimo, specialistai neskuba jos vadinti liga. Medicinos požiūriu ji yra ne daugiau kaip liguista būsena arba sveikatos sutrikimas.

Ji pasireiškia galvos svaigimu, pykinimu, kartais lydimu vėmimo. Tai galima išspręsti suvalgius alyvuogių, kuriose yra taninų arba pačiulpus citriną.

Galvos skausmai

Šis negalavimas kamuoja apie 30 milijonų amerikiečių. O apskritai galvos skausmą bent kartą gyvenime patiria kiekvienas.

Pirminiams galvos skausmams nebūtina pulti gerti tablečių. Nuo tokio skausmo gali padėti pipirmėčių aliejus. Patepkite juo smilkinius ir pagulėkite pusvalandį.

Taip pat gali padėti ir pieštuko sukandimas tarp dantų. Taip atsipalaiduoja žandikaulis ir užkertamas kelias įtampos galvos skausmui.

Suskeldėjusios lūpos

Lūpos gali išsausėti ir suskeldėti dėl sauso oro, karčio ar šalčio. Lūpų laižymas, noras taip jas sudrėkinti dar labiau pablogina situaciją. Sprendimas galėtų būti – medus. Patepus lūpas medumi, jos bus veikiamos antibakteriškai, o suskeldėjimai greičiau užgis.

Patepkite lūpas ir palaikykite 10-15 minučių, tuomet nuplaukite šiltu vandeniu, galite patepti vazelinu.

Kojų dvokas

Pėdos dažniausiai būna įspraustos į batus, o ten – tamsu ir drėgna. Puiki terpė veistis bakterijoms, kurios ir sukelia prastą kojų kvapą. Puikus sprendimas galėtų būti vandens ir degtinės vonelė.

Alkoholis turi antiseptinį poveikį, tad padeda išnaikinti bakterijas. Į litrą vandens reikėtų įpilti 4-5 šaukštus degtinės.

Žagsulys

Žagsėjimu laikomas pasikartojantis, nevalingas diafragmos susitraukinėjimas, kurio metu susiaurėja balso išėjimo anga, todėl pasigirsta žagsulio garsas.

Manoma, kad šiai problemai spręsti gali padėti šaukštelis cukraus. Lėtai sučiulpus šaukštelį cukraus diafragmos susitraukimai turėtų normalizuotis.

Peršalimas

Tai itin dažnas virusinės kilmės viršutinių kvėpavimo takų susirgimas. Jį sukelia daugiau nei 200 virusų. Dažnai jis yra lydimas nosies užgulimo, gerklės skausmų.

Natūrali priemonė peršalimui įveikti – sūdytas vanduo. Tyrimai rodo, kad gerklės skalavimas sūriu vandeniu tris kartus per dieną sumažina virusinės infekcijos simptomus iki 40 proc.

Kosulys

Tai besąlyginiu refleksu paremtas apsauginis organizmo atsakas į nosies ertmės, gerklų, trachėjos ar bronchų dirginimą.

Varginančiam kosuliui galima išbandyti tokį mišinį: ketvirtis šaukštelio kajeno pipirų (aštrūs, parduodami milteliais), 1 šaukštelis obuolių sidro acto, 2 šaukšteliai vandens ir 1 šaukštelis medaus.

Du šaukšteliai tokio sirupo per dieną leis greitai pamiršti kosulį.

Skaudančios pėdos

Pėdų skausmas gali būti nulemtas daugybės priežasčių: nepatogios avalynės, įgimtos kaulų struktūros, raumenų įsitempimo ir pan. Pėdų skausmus galima sumažinti darant masažą su kietu teniso kamuoliuku.

Uždėkite ant jo pėdą ir ridenkite pirmyn – atgal. Dar vienas būdas – ridenti šalto vandens buteliuką, tai padės pašalinti pėdų nuovargį.

Pilvo pūtimas

Pilvo pūtimas arba meteorizmas – tai simptomas, būdingas tam tikriems sindromams, ligoms arba pasireiškiantis kaip atskiras požymis, atsirandantis tam tikromis sąlygomis.

Šiai problemai spręsti gali padėti kiaulpienių arbata. Ji yra puikus diuretikas, šalina skysčius iš organizmo ir skatina tulžies pūslės veiklą, tuomet organizme geriau susidorojama su riebiais patiekalais, kurie ir gali sukelti meteorizmą.

Smegenų sušalimas

Visi žinote tą jausmą, kai suvalgius ką nors šalto, pradeda mausti galvą. Smegenys tarsi sušąla. Taip nutinka visuomet kai kažkas labai šalto paliečia gomurį.

Ką daryti tokiu atveju? Palieskite gomurį liežuviu, kai tik pajaučiate tą nemalonų jausmą. Tai nuramins nervų galūnėles ir jausmas išnyks.

Suskilinėję plaukai

Džiovinimas, tiesinimas, karštas garbanojimas, dažymas lemia neigiamų pokyčių plaukams. 60 proc. moterų, kurios darosi šukuosenas, per savaitę bent kartą plaukų formavimui naudoja karštį.

Plaukus atgaivinti padės mononesočiosios riebalų rūgštys. Jos slypi alyvuogių aliejuje. Ištepkite švarius, drėgnus plaukus, neliesdami šaknų, palaikykite 10 minučių ir dar kartą perplaukite.

Plaukai ilgainiui tams labiau žvilgantys, minkštesni, ne taip šiaušis.

Nutrynimai

Jie vargina ir ypač vasarą. Nepatogūs batai ar darbas sode pritrina pūslių ir ant rankų ir ant kojų. Kasmet nuo nutrynimų kenčia daugiau nei 5,2 milijono žmonių. Padėti šiuo atveju gali paprasčiausias burnos skalavimo skystis.

Jis yra galingas antiseptikas, kuris padės išdžiovinti vandeningas pūsles. Suvilgykite vatos tamponėlį, ir patepkite nutrynimą tris kartus per dieną. Tai darykite tol, kol nutrynimo nebeskaudės.

Suskilinėję nagai

Tokie nagų pokyčiai gali būti nulemti amžiaus, cheminių priemonių naudojimo, buities darbų. Nagų būklę pagerinsite prieš miegą užsitepę augalinio aliejaus ir apsimovę pirštines.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(10)
(4)
(6)

Komentarai ()