Beprotiška istoriją, kaip dugną pasiekęs benamis narkomanas tapo milijonieriumi  (1)

Prieš 13 metų Khalilas Rafati buvo nuo heroino priklausomas benamis, gyvenantis Los Andželo gatvėse. Jį kankino išsekimas ir opos. Vyras šiandien yra milijonierius. K.Rafati – sulčių barų tinklo „SunLife Organics“ savininkas. Pirmasis baras buvo įkurtas saulėtame Malibu, tačiau dabar jis veikia 6 skirtingose vietose Los Andžele.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Sulčių baras pagarsėjęs ilgomis eilėmis žmonių, norinčių įsigyti gėrimų tokiais pavadinimais kaip „Gyvybės eliksyras“ („The Elixir of Life“) ir „Laimingas“ („The Happy“). 46-erių vyras teigia, kad sulčių imperiją sukūrė, remdamasis gėrimais, išgelbėjusiais jam gyvybę. Kai K.Rafati pirmą kartą atvyko į Los Andželą, jam atrodė, kad viskas einasi puikiau, nei planavo.

Jis į šį miestą atsikraustė bėgdamas nuo siaubingos, seksualiniu smurtu persmelktos vaikystės. Vyras sulaukė sėkmės Holivude, kai pradėjo sportinių mašinų gražinimo verslą. Tarp jo klientų buvo ir tokios garsenybės kaip Elizabeth Taylor ir „Guns N' Roses“ gitaristas Slash.

Tačiau K.Rafati taip pat prekiavo marihuana, o vėliau perėjo prie ekstazio ir ketamino pardavinėjimo. Vieną naktį jis pats išbandė heroiną. Tą akimirką jis patyrė tokią vaikystę, apie kurią visada svajojo. Tai virto priklausomybe. Vyras vos nemirė, kai 2001-aisiais per vakarėlį tyčia perdozavo narkotikų. Medikai išgelbėjo gyvybę, bet jai ir vėl kilo pavojus, kai ginkluoti užpuolikai šovė į duris, už kurių vyras slėpėsi. Jis tuo metu sėdėjo tualete ir leidosi narkotikus.

K.Rafati 2003-iaisiais pateko į kalėjimą ir pasiekė savo žemiausią tašką. Kokteiliai patiko visiems Galiaisiai nusprendė susitelkti į sveikatą ir blaivybę, bet gyvenimas iš tikrųjų pasikeitė tada, kai draugas parodė sultis ir supermaistą.

„Rezultatai buvo greiti ir nuostabūs“, – teigė K.Rafati. Jis ėmė spausti sultis ir duoti jų visiems „Riviera Recovery Center“, 2007-aisiais Malibu atidarytų blaivystės namų, lankytojams. Vyras būtent ten sukūrė „Wolverine“ pramintą datulių ir bananų kokteilį, kuris vėliau tapo „SunLife“ žinomiausiu gėrimu.

„Jis turėjo atgaivinti ir sustiprinti pacientus, – sakė K.Rafati. – To itin reikia stengiantis atsigauti po ilgo stiprių narkotikų vartojimo.“ Tačiau K.Rafati kokteiliai patiko ne tik pacientams. Naujienos apie jo sultis pasklido po visą Malibu. „Tiek daug žmonių ateidavo į Riviera Recovery tik tam, kad galėtų atsigerti mano kokteilių, – sakė jis. – Ėmė darytis net šiek tiek gėda, nes dauguma jų nebuvo pacientai.“

Vyras pastebėjo, kad kokteiliai itin padėjo pacientų sveikatai. Tada jis suprato, kad turi atidaryti „SunLife Organics“. Jis tai padarė – su 50 tūkst. dolerių santaupomis ir finansine parama iš profesionalaus lošėjo. Vyro misija buvo paprasta. Jis norėjo mylėti, gydyti ir įkvėpti. Šie žodžiai tapo jo sulčių rūšies šūkiu.

Baruose parduodamos ne tik sultys bei paprasti kokteiliai, bet ir baltymų kokteiliai, kava, desertai ir šaldytas jogurtas. Jų gamybai parenkami ingredientai, kurie būtų naudingi sveikatai. K.Rafati į savo personalą renka žmones, kuriems reikia tokios pagalbos, kokios pats ieškojo prieš 13 metų.

„Jis nuo pat pradžių stengėsi pagerinti mano gyvenimą, – sakė Cache Coelho, kuris prieš atsikraustydamas į Los Andželą buvo priklausomas nuo narkotikų. – Jis mums kaip tėvas.“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
Autoriai: Dorotėja Noreikaitė
(31)
(30)
(1)

Komentarai (1)