Per pasaulį nuskambėjo istorija, kaip „parūkymas“ baigėsi šiurpiu sprogimu  (7)

Amerikietis Andrew Hallas sulaukė didžiulio „Facebook“ vartotojų ir žiniasklaidos dėmesio po to, kai paviešino savo tragiškai pasibaigusį „parūkymą“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jo įrašas sulaukė didžiulio susidomėjimo.

Trijų vaikų tėvas sausio 15-ąją buvo priverstas skubiai važiuoti į ligoninę dėl sprogusios el. cigaretės. Namuose patirtus siaubingus sužalojimus jis paviešino savo soc. tinklo paskyroje ir paprašė žmonių paviešinti šią istoriją.

A. Hallas pasakojo, kad naudojo tik sertifikuotų prekeivių parduodamą įrangą, visada kartu su pardavėjais išbandydavo, kaip reikia naudoti „garines“ elektronines cigaretes. Anot jo, tos dienos rytas nebuvo kažkuo išskirtinis naudojantis el. cigarete – ji tiesiog sprogo jam užtraukus dūmą.

„Aš nedariau nieko, kas yra draudžiama (baterija buvo tinkama, visada kartu su pardavėjais patikrinu kartu, kai pirkau tai ir priedus, klausiau patarimų, kaip juos prižiūrėti tinkamai) tačiau tai sprogo man tiesiai į veidą,“ – rašė A. Hallas.

Vyrui buvo nustatytas antro lygio veido nudegimas, jis neteko 7 dantų, burnoje ir ant kaklo chirurgams teko krapštyti jo paties dantų ir plastmasės likučius.

El. cigaretės sprogimo sukelta smūgio banga buvo tokia stipri, kad atšokusi dalis nulaužė dalį kriauklės.

A. Hallas savo žinutėje džiaugiasi, kad apskritai liko gyvas.

Lietuvoje kol kas nėra užfiksuota žinomų atvejų, kad elektroninė cigaretė būtų sužalojusi rūkalių. Tačiau Didžiojoje Britanijoje praėjusių metų rugpjūtį žuvo 62-ų Davidas Thomsonas kai sprogo ir užsidegė į elektros lizdą pakrauti pajungta el. cigaretė. Pranešama, kad vyras sunkiai sirgo ir buvo priverstas nuolat naudotis deguonies aparatu.

Atsirado ne vienas netikintis šios istorijos tikrumu, tačiau A. Hallas juos perspėjo, kad nesiekia nieko įrodinėti, jo tikslas perspėti žmones, kad gali nutikti ir tokie dalykai.

„Aš traukiu garus (žinau, baisu ir ne kieta) tačiau daugiau nebe, ir tikiuosi, kad perspėsiu kitus įvertinti iš naujo ar pasirinkti kitus rūkymo metodus,“ – rašė vyras iš ligoninės, pažymėjęs, kad pats ilgai rūkė e-cigaretę, buvo „viskuo patenkintas iki pat tos dienos ryto, tačiau tik nori perspėti, kad galima ir tokia baigtis“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(20)
(2)
(18)

Komentarai (7)