Moteriška masturbacija: faktai, mitai ir statistika  ()

Senųjų civilizacijų laikais masturbacija buvo laikoma visiškai normaliu ir nė kiek nesmerktinu reiškiniu. Kai kuriose šalyse jau tada egzistavo žaisliukai, skirti lytiniams malonumams. Romėnai ir graikai naudojo oda aptrauktus falų imitatorius, vaginalinius rutuliukus. Viskas pasikeitė įsigaliojus Krikščionybei - tuomet imta gėdytis kūno. Dabar susidomėjimas vėl auga, o mokslininkai ginčijasi, ar masturbacija moterims labiau naudinga ar žalinga.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dar prieš porą šimtmečių individualus pasitenkinimas buvo laikomas psichikos sutrikimu. Tokiam ligoniui „grėsė“ pamišimas ir kaulų sunykimas.

Ką byloja statistika?

  • 75 proc. laisvų moterų prisipažino, jos periodiškai masturbuojasi.
  • Kasdien masturbuojasi 23 proc. moterų.
  • Kas ketvirta ištekėjusi moteris naudoja falo imitatorių.
  • 4 iš 10 moterų mano, kad masturbuotis yra geriau, nei užsiimti seksu su partneriu.

Įdomus faktas

Mokslininkų nustatyta, kad su amžiumi vyrai masturbuojasi vis mažiau, o moterys – vis daugiau. Priežastis: nedarnios šeimos, didelis skyrybų skaičius ir vyrų seksualumo mažėjimas.

Galima ar negalima?

 

Onanizmas apskritai turi teigiamų ir neigiamų pusių. Dauguma moterų žino tik apie kai kuriuos masturbacijos poveikio aspektus: nuima įtampą, pataiso emocinę būseną. Dažniausiai moterys, ypač vienišos, pabrėžia tokius privalumus: šis pasitenkinimo būdas lengvai prieinamas ir palyginti saugus. Anot jų, geriau jau pačiai, nei nežinia su kuo.

Kokios yra neigiamos masturbacijos pusės?

Kai naudojamas vibratorius, jis sukuria labai stiprų poveikį, moteris pripranta prie tokios stimuliacijos, kurios vyrai suteikti negali. Jeigu ji vėliau pabando užsiimti seksu su partneriu, tai patirti orgazmą jai būna sunku. Pradeda atrodyti, kad vibratorius yra geriau už partnerį. 

 

Seksologai tokiais atvejai rekomenduoja moteriai ilgam laikui pamiršti vibratorių, kad galėtų atgaivinti normalius lytinius santykius su vyru.

Žinoma, sekso aksesuarai nepatenkina ir giminės pratęsimo ir skatina vangumą.

Masturbacija būna efektyvi pirmame seksualinio vystymosi etape, kai mergina nežino, kaip patenkinti savo intymius poreikius. Tačiau seksologai nepataria tokiais atvejais naudotis vibratoriumi. Pasiekti orgazmą su juo – paprasta, o kurti harmoningus santykius su partneriu būna sunku, reikia mokytis pasitikėti vienam kitu ir būti atviriems. Dažnai moterys mano, kad tik partneris yra kaltas, jei jos nepatiria orgazmo. Iš tikrųjų kaltos ir jos, kad nepaaiškino jam, ką reikia padaryti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(83)
(10)
(73)

Komentarai ()