Gamtos išdaiga, ekologinė katastrofa ar nusikaltimas - kodėl viename miestelyje Kanadoje vanduo iš čiaupo tapo rožiniu?  (2)

Viename Kanadoje, Albertos regione esančiame miestelyje nutiko keistas dalykas. Įsipilti vandens iš čiaupo arba atpalaiduojančia vonia pasimėgauti norėję žmonės tikriausiai kurį laiką buvo gerokai apstulbę, mat iš čiaupo bėgęs vanduo buvo neįprastos – rožinės spalvos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nors rožinis vanduo atrodė itin toksiškai, socialiniuose tinkluose pasirodė daugybė įspūdingų nuotraukų, kuriose vaizdai priminė kadrus iš filmo „Čarlis ir šokolado fabrikas“. Žinoma, miestelio gyventojai tiesiog netvėrė noru sužinoti, kas atsitiko jų vandeniui.

Dėl keistos vandens spalvos kilo tikra sumaištis, nes žmonėms nebuvo pranešta, kad pakitusi vandens spalva nereiškė jokio pavojaus ir vanduo vis tiek buvo saugus gerti. Vėliau miesto taryba pranešė, kad jaudintis nereikėtų, nes vandenį rožine spalva nudažė chemikalas, naudojamas valyti vandeniui ir atsiprašė dėl uždelsto paaiškinimo, kas vyksta iš tiesų.

Vandenį nudažė kalio permaganatas. Šis prepatas naudojamas norint oksiduoti geležį ir manganą. Vėliau metalų oksidai ir pats permaganatas pašalinami naudojant specialius filtrus ir vanduo iš čiaupo bėga skaidrus ir pakankamai tyras. Šįkart vandens apdorojimo procese įvyko kažkokia klaida ar smulkus incidentas ir permaganatas nebuvo pašalintas. Gyventojai vis tiek abejojo, ar vanduo yra saugus gerti ir palaukė, kol iš čiaupo vėl pradėjo bėgti įprastas skaidrus vanduo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(13)
(2)
(11)

Komentarai (2)