Kuriozinė nuotrauka iš palydovo atskleidžia, jog laukdami įsakymo paleisti branduolinį ginklą Šiaurės Korėjos kariškiai laiko veltui nešvaisto (Foto)  (3)

JAV ekspertai, analizuojantys palydovines Šiaurės Korėjos nuotraukas, netikėtai aptiko, kad komunistinės valstybės branduolinių bandymų poligone rengiami tinklinio mačai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujausias nuotraukas sekmadienį padarė palydovinis palydovas, augant įtarimams, kad Šiaurės Korėja gali rengtis atlikti šeštąjį savo branduolinį bandymą.

Analitikų įvertintas nuotraukas paviešino Johno Hopkinso universiteto (Merilandas, JAV) projektas „38 North“ („38-oji Šiaurės“).

Ekspertų nuomone, Pungjeri (Punggye-ri) poligonas greičiausiai yra parengtas bet kurią akimirką surengti branduolinį bandymą, vos tik bus gautas įsakymas iš Pchenjano.

Tačiau kol įsakymo nėra, panašu, kad Šiaurės Korėjos kariškiams pakanka laisvo laiko sportinei veiklai.

Pastarosiomis savaitėmis JAV ir Šiaurės Korėja apsikeitė abipusiais grasinimais, naujajai JAV administracijai ieškant naujų būdų, kaip kontroliuoti Pchenjano elgesį.

JAV prezidentas Donaldas Trumpas anksčiau skelbė, kad prie Šiaurės Korėjos krantų artėjanti galinga karinio jūrų laivyno „armada“, tačiau vėliau paaiškėjo, kad lėktuvnešio kovinė grupė vykdė iš anksto suplanuotus manevrus ir judėjo į visai kitą pasaulinio vandenyno dalį.

Šiaurės Korėjos pareigūnai dar ketvirtadienį patikino, kad jų šalis yra pasirengusi smogti „prevencinį smūgį“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(26)
(26)
(0)

Komentarai (3)