Kiek laiko mus veikia kiekvienas patirtas orgazmas? Trys teigiami pokyčiai, kuriuos jaučiate ne vieną dieną  ()

Yra žinoma, kad po lytinių santykių su mylimu žmogumi mūsų organizme išsiskiria „laimės hormonai“ – endorfinai ir oksitocinas. Vis dėlto, kaip ilgai tęsiasi ši euforija?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jeigu tikėsime mokslininkais, teigiamas aistringų glamonių poveikis neapsiriboja minutiniu orgazmu ir patenkinta šypsena. Pasirodo, išgyventa seksualinė patirtis veikia asmeninius ir profesinius santykius dar dvi paras po sekso, rašo elle.ru.

Apie teigiamą sekso poveikį santykiams kalba Floridos universiteto (JAV) mokslininkai, kurių atliktame tyrime dalyvavo du šimtai porų. Eksperimento metu buvo ne tik išmatuotas laimės lygis esant dažniems ir retiems lytiniams santykiams, bet ir nustatyta, kokią įtaką seksas turi mūsų karjerai, socialiniams ryšiams ir netgi materialinei partnerių padėčiai. Paaiškėjo, kad kiekvienas patirtas orgazmas teigiamai veikia mus dar 48 valandas.

Mes tampame produktyvesni

Nors vyrauja nuomonė, kad įsimylėjęs žmogus skraido padebesiais, bet iš tiesų fantastiškas seksas ne tik daro mus laimingesnius, bet ir padidina mūsų produktyvumą mažiausiai dvylika procentų. Būdami „pakilime“ darbą atliekame greičiau ir kokybiškiau, mažiau pavargstame, lengviau susidorojame su kasdieninėmis užduotimis ir sklandžiau mezgame profesinius ryšius. Šiek tiek informacijos karjeristams: jeigu jums ar jūsų partneriui reikia „endorfinų užtaiso“, svarbių darbo projektų išvakarėse susiorganizuokite aistringą meilės naktį – sėkmės šansai išaugs net kelis kartus.

Mes pasitikime vienas kitu

Mūsų organizmui kiekvienas lytinis aktas yra potencialus „rūpinimasis dėl giminės pratęsimo“. Gamta šnabžda, kad šiandieninis partneris yra kandidatas į tėvus, o tai reiškia, kad juo galima ir reikia pasitikėti. To paties Floridos universiteto mokslininkų atlikto tyrimo metu buvo nustatyta, kad 48 valandas po lytinių santykių pasitikėjimas savo partneriu stipriai išauga ir tik hormoniniams kerams galutinai išsisklaidžius mes vėl galime tapti pavydūs ir įtarūs.

Mes nesinerviname

Laimės hormonai, kurių koncentracija orgazmo metu viršija skalės rodmenis, pasižymi prailgintu įkvepiančiu poveikiu – mums pavyksta greičiau nusiraminti sudėtingose situacijose, geriau išsaugoti nervų sistemos stabilumą, tinkamai atremti išorinius dirgiklius ir lengvai susidoroti su stresu. Ir visa tai trunka net dvi paras. Taigi, galima daryti išvadą, kad meilės naktis yra vienas geriausių natūralių antidepresantų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(19)
(3)
(16)

Komentarai ()