Sukurtas pirmasis pasaulyje alus su probiotikais: mokslininkai prognozuoja, jog atsiras nauja alaus rinka (7)
Vos prieš porą dešimtmečių terminas „probiotikai“ buvo žinomas tik ekspertams, o šiandien maisto produktų, kurių sudėtyje yra probiotikų atsiranda vis daugiau ir daugiau. Kas įdomiausia, probiotinėmis bakterijomis, gerinančiomis žarnyno sveikatingumą ir skatinančioms imunitetą, dabar yra praturtinami ne tik pieno produktai.
Prisijunk prie technologijos.lt komandos!
Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.
Sudomino? Užpildyk šią anketą!
Vienas tokių produktų – alus. Ilgą laiką alus ir probiotikai atrodė nesuderinami dalykai. Natūraliai aluje yra rūgščių kurios slopina probiotinių bakterijų augimą ir galiausiai priverčia jas žūti.
Tačiau šis reiškinys vis dėlto atkreipė Nacionalinio Singapūro universiteto mokslininkų dėmesį.
Po ilgų bandymų jiems pavyko sukurti alų, kuriame probiotiko Lactobacillus paracasei L26 padermė išlieka gyvybinga.
Tiesa, toks alus turi šiek tiek mažesnį alkoholio tūrį. Jis siekia apie 3,5 proc., o didesnio kol kas išgauti nepavyksta.
Alaus su probiotikais receptas ir gamybos technologija jau sėkmingai užpatentuoti. Netrukus toks alus turėtų pasirodyti parduotuvių lentynose.
Turint omenyje visus probiotikų privalumus ir teigiamai sveikatą veikiančius veiksnius, tikimasi, jog ilgainiui susiformuos visiškai nauja alaus rinka.