Nugaišo seniausias pasaulio katinas - kačių metais pragyveno visus pasaulio žmones (Video)  (2)

Sakoma, kad katės turi devynis gyvenimus ir šis rainis neabejotinai išnaudojo juos visus. Manoma, kad Nutmegas iš Bleidono, šiaurės rytų Anglijoje, buvo seniausias katinas pasaulyje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Murklys nugaišo sulaukęs įspūdingo amžiaus – 32 metų, kas prilygtų 144 žmogaus metams.  Jo šeimininkai Liz ir Ianas Finlay teigė, kad mylimo augintinio mirtis paliko didžiulę tuštumą jų gyvenimuose.

Nutmegui pasidarė sunku kvėpuoti, todėl jis nuvežtas į veterinarijos kliniką. Bet gydytojams jo išgelbėti nepavyko. Gyvūnas nugaišo dėl širdies sutrikimų.

Kaip atrodė Nutmegas galite pamatyti šiame vaizdo įraše:

Pora priglaudė Nutmegą 1990 metais, kai rado jį savo sode. Nuvežę pas veterinarijos gydytoją sužinojo, kad tuo metu katinui buvo mažiausiai penkeri metai.  Pora negalėjo žinoti, kad jų augintinis gyvens taip ilgai.

Jis pergyveno net 26 metų katiną, vardu Corduroy, kuris buvo įtrauktas į Pasaulio Guinnesso rekordų knygą, kaip seniausias katinas pasaulyje. 2015 metais Nutmegas patyrė insultą ir jo gyvybė pakibo ant plauko, bet veterinarai jį išgelbėjo. Deja, šįkart veterinarai suprato, kad katino išgelbėti nepavyks. Tad Nutmegą teko užmigdyti.

„Westway Veterinary Group“ klinikos, kur prieš mirtį nuvežtas Nutmegas, vykdomasis direktorius Jasonas Athertonas pastebėjo: „Pastaruoju metu vis dažniau ir dažniau turime registruotų 20–21 metų amžiaus sulaukusių kačių.  Bet Nutmegas buvo tikra išimtis, nes jis buvo 10 metų vyresnis už vienus seniausių mūsų pacientų. Katės gyvena ilgiau dėl geresnės mitybos, geresnės priežiūros ir geresnio pacientų stebėjimo. Jis buvo akivaizdžiai labai mylimas šeimos augintinis ir todėl nugyveno tokį ilgą, laimingą gyvenimą su ponu ir ponia Finlay“.

Kai Nutmegas 1990 metais apsigyveno Finlay namuose, jo sveikata buvo nekokia. Katinėlį vargino baisus pūlinys ant kaklo. Šeimininkai sugebėjo murklį įvilioti į namus maistu, tada nugabeno į veterinarijos kliniką.

Katinas buvo apleistas, todėl nuspręsta, kad jis neturi šeimininkų. Įvertinę dantų būklę medikai nusprendė, kad tuo metu jam buvo mažiausiai penkeri metai. Nuo to laiko katinas su šeimininkais išgyveno 27 metus.

„Jis žinojo, kad jam viskas bus gerai ir ypač mylėjo mano žmoną. Ne jis buvo mūsų katinas, bet mes buvome jo žmonės ir jis niekada mums to neleido pamiršti. Manau, kad tai ir buvo jo ilgo gyvenimo paslaptis“, – sakė I.Finlay.

Išgyveno beveik 40 metų!

Seniausias kada nors gyvenęs katinas buvo vardu Creme Puff. Jis gimė rugpjūčio 3 dieną, 1967 metais ir išgyveno iki 2005 metų rugpjūčio 6 dienos. Kai nugaišo, jam buvo 38 metai ir 3 dienos. Creme Puff gyveno su savo šeimininku Jake'u Perry Ostine, Teksase, JAV. Paprastai naminės katės gyvena vidutiniškai apie 15 metų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(28)
(2)
(26)

Komentarai (2)