Pats laikas prisiminti: 10 būdų kaip šį sezoną išvengti ligų  ()

Žinoma, subalansuota mityba ir vitaminų C, D, seleno, cinko, magnio turinčių produktų vartojimas yra labai svarbus dalykas, siekiant išsisukti nuo peršalimo ligų bangos. Vokiečių portalas doppelherz.de nurodo dar dešimt veiksnių, galinčių sustiprinti mūsų imuninę sistemą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

1. Rankų plovimas

Virusai dažniausiai pernešami sveikinantis ar liečiant rankomis durų rankenas, pirkinių vežimėlius ir kitus bendro naudojimo daiktus. Stenkitės neliesti rankomis savo veido. Plaukite jas kelis kartus per dieną su muilu ir šiltu vandeniu.

2. Skysčių vartojimas

Gerkite daug skysčių. Nuo centrinio šildymo išdžiūsta mūsų nosies ir ryklės gleivinės, dėl to nusilpsta natūralūs barjerai, trukdantys į vidų patekti virusams ir bakterijoms. Išgerkite mažiausiai 2 litrus vandens ar nesaldintos arbatos per dieną.

3. Reguliarus vėdinimas

Stenkitės, kad per langus ir duris reguliariai pasikeistų patalpų vidaus oras. Užtenka atverti langus kelioms minutėms, kad oras atsinaujintų.

4. Pirtys ir vandens procedūros

Kontrastinis šalto ir karšto vandens dušas ir pirtys pagerina kraujo cirkuliaciją ir stiprina kūno atsparumą temperatūrų kaitai. Kaitintis saunoje nepatartina tiems, kurie jau spėjo persišaldyti.

5. Judėjimas gryname ore

Pasivaikščiojimai po lauką pagerina kraujo cirkuliaciją, o šviežias oras sudrėkina gleivinę. Patartina pabėgioti tris kartus per savaitę po pusvalandį arba dažniau išeiti pasivaikščioti. Žinoma, pabjurus orams reikia stengtis tinkamai apsirengti ir apsiauti kojas.

6. Streso vengimas

Stenkitės kuo dažniau daryti trumpas pertraukėles darbe. Nuo streso vaduokitės atsipalaidavimo pratimais, meditacija, šilta vonia. Stenkitės kasnakt išmiegoti po 8 valandas, kad kūnas galėtų suspėti pasigaminti pakankamai naujų antikūnių.

7. Sveika žarnyno flora

Žarnynas ir imuninė sistema yra glaudžiai susiję , nes 80 procentų imuninių ląstelių būna žarnyne. O sveika žarnyno flora yra labai svarbi stipriai imuninei sistemai.

8. Alkoholis ir nikotinas

Mokslininkų įrodyta, kad alkoholis ir nikotinas tikrai silpnina imuninę sistemą Apsvaigus nuo alkoholio imuninė sistema būna neaktyvi mažiausiai 24 valandas. O nikotinas slopina baltųjų kraujo kūnelių funkcijas, todėl ligų sukėlėjams būna lengviau įsiskverbti į organizmą.

9. Žmonių susibūrimo vietos

Venkite didelių žmonių susibūrimo vietų. Natūralu, kad minioje padidėja rizika užsikrėsti infekcija, ypač jei joje atsiranda kosinčių, sloguojančių ar čiaudinčių. Stenkitės vengti fizinių kontaktų, apkabinimų, rankos paspaudimų.

10. Miegas

Mūsų imuninė sistema priklauso nuo mūsų miego kokybės ir trukmės. Kai mes miegame, mūsų kūnas pasigamina daugiausia imuninių ląstelių ir stiprina imuninę sistemą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(6)
(0)
(6)

Komentarai ()