Kinų prekeivis atskleidė, kokį daiktą dažniausiai kontrabanda į Šiaurės Korėją vežasi šios šalies gyventojai  ()

Šiaurės Korėjos gyventojų bėdos nepasiduoda laikui kaip ir meilė lyderiui. Akivaizdus socialinis atotrūkis negali sukelti kritikos bangų, tačiau pastebima, kad kai vieniems trūksta maisto, kiti, turintys galimybę apsilankyti Kinijoje, kontrabanda namo vežasi tikrai ne tik maisto produktus ar vaistus. Vienas kinų prekeivis žurnalistams atskleidė vieną keistą pasiturinčių Šiaurės Korėjos žmonių pirkinį, už kurio įvežimą jiems gresia didelės bėdos. Tai nemažai pasako apie šalies lytinį gyvenimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Neseniai buvo skelbiama, kad Šiaurės Korėjoje uždrausti vakarėliai su alkoholiu ir dainomis. Taip siekiama neleisti plisti režimui priešiškoms idėjoms. Nors tokie sprendimai, jei tikrai buvo priimti (oficialaus patvirtinimo pačios Šiaurės Korėjos žiniasklaidoje pastebėta kol kas nebuvo), mums atrodo keisti, jie yra niekis palyginti su tuo, ką yra priversti ištverti sutuoktiniai, romantiniai partneriai ir prostitutės. Pasirodo, Šiaurės Korėjos režimas nenori, kad gyventojai naudotųsi kontraceptinėmis priemonėmis.

Vienas prekeivis, kuris vežioja prekes tarp Šiaurės Korėjos ir Kinijos, radijo stočiai „Radio Free Asia“ atskleidė, kad Šiaurės Korėjoje beveik neįmanoma įsigyti prezervatyvų. Jei jų ir pavyksta gauti kur nors nelegalioje gatvės prekyvietėje, tai jie būna labai brangūs, nes juos vežantys žmonės stipriai rizikuoja. Prezervatyvus draudžiama gaminti, įvežti, parduoti. Jei žmogus sulaikomas su prezervatyvais kur nors oro uoste, jie yra konfiskuojami, o jis pats gali būti suimtas. Tačiau, kaip pastebi verslininkas, daugybė žmonių vis tiek tam ryžtasi.

Pasirodo, prezervatyvų paklausa Šiaurės Korėjoje yra didžiulė. Kim Jong-unas nemažina draudimų, nes taip nori didinti šalies populiaciją. Tačiau Pchenjane jau veikia platus prostitučių tinklas. Sekso paslaugas teikiančios moterys pirmai progai pasitaikius prezervatyvus perka dideliais kiekiais. Aišku, pačios jos į Kiniją nekeliauja, tačiau jų atveža ne kas kitas, kaip aukštesni šalies pareigūnai. Taip jie stengiasi užsidirbti, žinodami, kad prostitutės jų neįduos, o ir oro uosto patikros postuose jiems pavyks išsisukti dėl aukšto politinio rango.

Problema yra žinoma aukštame politiniame lygyje, tačiau oficialiai yra ignoruojama - teigiama, kad Šiaurės Korėjoje prostitučių nėra. Nors su šiuo kinu prekeiviu kalbėję politikai teigė manantys, kad prezervatyvai turėtų būti prieinami visiems, jie patys to net negalvoja siūlyti Kim Jong-unui. Viena priežastis - baimė, kad tokia nuomonė įplieks lyderio pyktį, kita - noras išsaugoti neblogą nelegalų pinigų šaltinį.

Dabar dauguma Šiaurės Korėjos šeimų stengiasi susilaukti tik vieno vaiko. Prastos gyvenimo sąlygos, brangus išsilavinimas ir net maisto stygius skatina žmones riboti vaikų skaičių. Tai įprastai daroma nelegaliomis medicininėmis priemonėmis. Režimui tai nepatinka, nes, kaip valdančiųjų mentalitetą apibūdino minėtas prekeivis, „socializmui reikia darbininkų“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(45)
(5)
(40)

Komentarai ()