Sekso metu geriau jau nedarykite valsalva judesio: gydytojai paviešino istoriją, kaip vienam vyrui tai kainavo regėjimą, bet jis turėtų džiaugtis išsaugojęs atmintį  ()

Vyras ligoninėje atsidūrė po to, kai po sekso metu patirto orgazmo vienoje jo akyje dingo regėjimas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasak „British Medical Journal“ moksliniame žurnale išspausdinto straipsnio, 29-erių metų vyras į akių klinikos priimamąjį atvyko kairėje akyje dingus regėjimui. Šis simptomas atsirado tik kitos dienos ryte. Gydytojai spėliojo, jog vyras atliko vadinamąjį valsalva judesį. Kitais žodžiais tariant, įtempė pilvo srities raumenis, sulaikė kvapą, dėl ko krūtinėje susidarė spaudimas, dėl kurio sprogo akyje esanti kraujagyslė.

Tai buvo negalutinė diagnozė, todėl pacientui liepta sugrįžti kitą dieną. Vizito metu jį apžiūrėjo kitas gydytojas, kuris klausinėjo vyro apie jo lytinį gyvenimą. Pacientas atskleidė, jog tą lemtingą vakarą jis įnirtingai ir aistringai mylėjosi.

Tai leido diagnozuoti valsalva retinopatiją. Šis sutrikimas išnyksta savaime ir nepalieka jokių pėdsakų. Pasirodo, kad valsalva manevras gali trumpam atimti ir atmintį.

Smegenų kraujagyslėse atsiradęs spaudimas trumpam sutrikdo kraujo tekėjimą į centrinę smegenų dalį, dėl kurios ir dingsta atmintis, tačiau taip nutikti gali tik vienam žmogui iš 10 000. Medicininiuose įrašuose yra užfiksuotas atvejis, kai dėl valsalva manevro atlikimo kakle trūko kraujagyslė.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(20)
(19)
(1)

Komentarai ()