Tai oficialu: Pasaulio bankas po 2019 metų nebefinansuos iškastinio kuro ir tai didžiulis žingsnis link ekologinės revoliucijos  (4)

Tai daug svarbiau, nei dabar atrodo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prancūzijos prezidento Emmanuelio Macrono sukviestame „One Planet“ vadovų susitikime Pasaulio Bankas perskaitė visus iškastiniu kuru paremtos energijos oponentus nudžiuginusį pranešimą.

Bankas, besivystančioms šalims teikiantis ekonomikos augimą skatinančias paskolas, gruodžio 12 dieną paskelbė, kad po 2019 metų daugiau nebesiūlys finansinės paramos naftos ir dujų paieškoms.

Susitikime bankas paskelbė pranešimą, skelbiantį, kad jis „nebefinansuos naftos ir dujų paieškos,“ pabrėždamas pokyčių svarbą „sparčiai kintančiame pasaulyje“.

2015 metais 28 % banko portfelio buvo skirta klimato veikimui iki 2020. Naujausias banko pareiškimas apie iškastinio kuro (ne)finansavimą rodo, kad jis laikosi šio tikslo.

Tai dar vienas smūgis iškastinio kuro energijos pramonei, ir svarbus laimėjimas aplinkosaugininkams.

Energijos sektorių supanti ekonominė aplinka perėjimą prie atsinaujinančios energijos daro vis patrauklesne alternatyva.

Visame pasaulyje darosi pigiau statyti naujus atsinaujinančios energijos pajėgumus, nei naudoti ir palaikyti egzistuojančias akmens anglį naudojančias jėgaines.

Pasaulio Banko plane numatyta „išskirtinių aplinkybių" išimtis, kur sakoma, kad jie svarstys „…dujų paieškų finansavimą skurdžiausiose valstybėse, kur aiški nauda iš energijos tiekimo neturtingiems ir projektai atitinka šalių pasirašyto Paryžiaus susitarimo įsipareigojimus.“

Paryžiaus susitarimas yra pagrindinis ši sprendimo faktorius.

„One Earth„ vadovų susitikimas buvo planuotas, minint šio istorinio susitarimo, kuris atrodė ėmęs braškėti po JAV – vienos iš didžiųjų finansavimo ir įtakos prasme įtakingiausių šalių – prezidento pasirašyto nutarimo trauktis.

Tačiau atrodo, kad susitarimas puikiausiai laikosi netgi tose pačiose JAV, kurios, nepaisant visko, gali pasiekti Paryžiaus susitarime išdėstytus tikslus.

Patrick Caughill
futurism.com

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(42)
(2)
(40)

Komentarai (4)