3 vietos Žemėje, kuriose, atrodo, neveikia gravitacija - kas vyksta iš tikrųjų? (Video)  ()

Gravitacija Žemėje veikia visur viena kryptimi – kitaip ir būti negali. Bet vis dėlto, pasaulyje yra kelios vietos, kur atrodo, tarsi būtų kažkokia gravitacijos anomalija. Kodėl taip yra? Viską irgi paaiškina fizika


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

3. Hooverio užtvanka, Nevada, JAV

Jei kada nuvyksite apžiūrėti vieno iš JAV pasisidižiavimo – Hooverio užtvankos Nevados valstijoje, galite atlikti tokį ekperimentą: pabandykite nuo užtvankos viršaus iš butelio nulieti vandens. Vanduo šaus į viršų!

Kodėl taip yra? Pasirodo, užtvankos konstrukcija sukuria labai stiprų vėją, kuris pučia aukštyn – o jis ir pakelia vandenį aukštyn.

2. Magnetinė kalva, Leh Ladakh, Indija

Sklando gandai, kad ši kalva, per kurią driekiasi Leh-Kargil-Baltik greikelis, turi stiprių magnetinių savybių, kurios paveikia net automobilius – juos tarsi ima traukti neregima jėga. Žmonės net pasakoja, kad lėktuvai, skrisdami vis šios vietos, turi pakilti aukščiau.

Žinoma, visa tai – nesąmonės. iš tiesų jokių paslaptingų ar magnetinių jėgų čia nėra, o čia žmonių protus veikia optinė iliuzija: aplinkinės kalvos sukuria vaizdą, tarsi kelias kyla aukštyn, nors iš tiesų jis veda į nuokalnę. Ir tokia vieta nėra vienintelė. Tokio kraštovaizdžio pavyzdžių yra ir JAV, ir Kanadoje, ir Australijoje.

1. Krioklys Farerų saloje

Ar įsivaizduojate krioklį, kurio vanduo ne krenta žemyn, bet... aukštyn? Ir vis dėlto, toks egzistuoja. Ir vėlgi – jokia čia magija, o tiesiog – stiprus vėjas, kuris pakeičia vandens kryptį. Ir vėlgi – tokių krioklių pasaulyje ir daugiau.

Vis dėlto, nepasiant visiškai racionalių paaiškinimų, šios vietos atrodo tikrai įspūdingai, tad net ir žinant tikrąsias priežastis, tai netrukdo pasimėgauti jų nepaprastumu.

Parengta pagal BrightSide.me

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(29)
(26)
(3)

Komentarai ()