Kas moterims kelia didesnį stresą - vyrai ar vaikai?  (7)

Daugybė šiuolaikinių moterų jaučiasi tarsi įspraustos į kampą. Jos ne tik dirba, prižiūri vaikus, tvarko namus, bet dar ir rūpinasi vyru. Kai kurios jų nebemoka atsipalaiduoti, nes žino, kad vyras su buities darbais mažai tepadės. Joms tenka darbininkių, namų prižiūrėtojų, mamų, žmonų ir kiti vaidmenys, todėl jos dažnai jaučiasi išsekusios ir patekusios į užburtą ratą. Bet kas joms kelia daugiau streso - vyrai ar vaikai? Mokslininkai turi atsakymą


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Statistika rodo, jog vyrai moterims sukelia daug daugiau streso, nei vaikai. Užsienio naujienų portalo „Today“ atliktas tyrimas parodė, jog 7 tūkstančių motinų streso lygis yra 8,5 iš 10, o 46 procentai moterų teigė, kad vyrai joms sukelia daugiau streso, nei atžalos.

Tyrimo rezultatai:

  • Motinos labiausiai jaudinasi, kad turi per mažai laiko dienoje, jog spėtų padaryti viską, ką reikia.
  • 3 iš 4 motinų, turinčių vyrus, tikina, jog jos atlieka daugiau buities darbų ir labiau rūpinasi vaikais
  • 1 iš 5 mamų teigia, kad daugiausiai streso joms kelia tai, kad nesulaukia pagalbos iš vyrų.

Padovos universiteto tyrėjai atliko dar vieną tyrimą, kuris parodė, jog kai vyras praranda žmoną, jo sveikata susilpnėja, o kai moterys netenka vyro, jos tampa sveikesnės ir geriau susidoroja su stresu. Mokslininkai mano, jog taip yra dėl to, jog vyrai yra labiau priklausomi nuo moterų pagalbos, nei moterys nuo vyrų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(11)
(15)
(-4)

Komentarai (7)