Kaip teisingai pakabinti tualetinio popieriaus rulonėlį? Žmonės ginčijasi, o teisingas atsakymas yra šio išradimo patente  (1)

Nuo pat tualetinio popieriaus išradimo, pasaulio tualetuose vyksta ginčai, kaip reikėtų kabinti tualetinio popieriaus rulonėlį, ar kad jo galas kabėtų išorinėje, ar vidinėje pusėje? Šiam klausimui atsakyti buvo sukurtos net atskiros temos forumuose bei rengiamos specialios apklausos.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2018-03-28 Kaip teisingai pakabinti tualetinio popieriaus rulonėlį? Žmonės ginčijasi, o teisingas atsakymas yra šio išradimo patente  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ši tema turi ir atskirą skiltį populiariausioje internetinėje enciklopedijoje – Vikipedijoje (bent jau angliškoje versijoje). Šioje temoje aprašomi argumentai tiek išorine (sumažėja mikrobų tikimybė, atrodo gražiau), tiek vidine puse pakabintam popieriui (naminiams gyvūnams sunkiau išvynioti popierių, „tvarkingesnė“ išvaizda).

Laimei, atsakymą galima surasti 1891 metais, kuomet tualetinio popieriaus išradėjas jį užpatentavo taip, kad jo skiautė kabėtų išorinėje pusėje. Tokią tualetinio popieriaus skiautės kabėjimo poziciją demonstruoja ir brėžiniai iš „Google“ patentų duomenų bazės.

Tualetinis popierius pirmą kartą buvo užpatentuotas 1871 metais, o tai padarė „Albany Perforated Wrapping Paper“ kompanija. 1891 metais tualetinis popierius buvo užpatentuotas iš naujo, nes dabar jis buvo suvyniotas į rulonėlį tam, kad būtų sumažintas atliekų kiekis.

Būtent tokios formos tualetinį popierių mes naudojame iki šiol. Žinoma, skeptikai gali sakyti, kad dauguma išradimų nėra naudojami būtent taip, kaip to norėjo jų išradėjai. Tačiau visi pliusai „išorėje“ nusveria pliusus „viduje“.

Beje, pats S. Wheeleris vėliau užpatentavo kelis rulonėlius galintį sutalpinti tualetinio popieriaus laikiklį, tualetinio popieriaus formą palaikantį ritinėlį bei tualetinį popierių su ornamentais. Matyt, šis vyras žinojo, ką daro ir kaip geriausiai yra kabinti tualetinį popierių. Tiesą sakant, vyras tikriausiai sapnavo tualetinį popierių, nes tiek išradimų, susijusių su vienu daiktu, ypač tokiu paprastu, ne retas, kuris yra užpatentavęs.

Tad kai kitą kartą ginčysitės su draugais, kaip turėtų būti kabinamas tualetinis popierius, prisminkite oficialųjį atsakymą. Taip pirmas užbaigsite visus ginčus ir būsite teisus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(20)
(14)
(6)

Komentarai (1)