Štai ką apie jūsų sveikatą gali pasakyti liežuvio spalva - pasitikrinkite veidrodyje, kad jis nebūtų violetinis, baltas ar labai raudonas  ()

Liežuvis – tai itin raumeningas ir paslankus organas, kuris gali išduoti tai, kas vyksta žmogaus organizme. Liežuvio spalva, apnašos ar žaizdelės ant jo gali pasakyti, kokiomis ligomis sergate, todėl atidžiai stebėkite pakitimus burnos ertmėje, rašė dailyhealthpost.com.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

1. Baltas liežuvis

Vienas iš dažniausių požymių, perspėjančių apie sveikatos sutrikimus, tai liežuvio pasidengimas baltomis dėmėmis dėl burnos ertmėje slypinčių bakterijų. Tokia šio organo išvaizda gali įspėti apie burnos mieliagrybių infekciją arba apie bakterijas, susikaupusias virškinamojo trakto sistemoje.

Specialistai tikina, kad norėdami pagerinti burnos ertmės sveikatą, turite geriau rūpintis burnos higiena, mesi rūkyti ir atsisakyti rūgštaus bei aštraus maisto. Visgi reikėtų pasirodyti gydytojui, nes tai gali byloti ir apie leukoplakiją – ligą, galinčią progresuoti į vėžį.

2. Ryškiai raudonos spalvos liežuvis

Įprastai liežuvis turi rausvą atspalvį, bet jeigu šis raumeningas organas yra ryškiai raudonos, vyšninės spalvos, gali būti, kad organizmui trūksta B grupės vitaminų arba geležies. Vitaminų stoką galima ištaisyti į mitybos racioną įtraukus daugiau riešutų, burokėlių, granatų, liesos mėsos ir pan.

3. Violetinio atspalvio liežuvis

Violetinės arba mėlynos spalvos atspalvio liežuvis įspėja, kad gali būti sutrikusi kraujo cirkuliacija ir organizmui trūksta deguonies. Be to, toks požymis dažnai praneša apie bronchitą, astmą ar kitas plaučių ligas. Aukštas cholesterolio lygis arba susidaręs trombas kraujagyslėje gali taip pat sudaryti deguonies trūkumą organizme.

4. Sausas liežuvis

Yra daugybė priežasčių dėl, kurių liežuvis ar visa burnos ertmė gali džiūti, pavyzdžiui, tai dažnai nutinka rūkaliams ar miegantiesiems atvira burna. Rimtesnės priežastys: chemoterapijos ar tam tikrų medikamentų vartojimas.

Tad tokiais atvejais burnos išsausėjimas tampa kaip šalutinis poveikis. Be to, burnos džiūvimą gali sukelti tokie sveikatos sutrikimai kaip cukrinis diabetas, Parkinsono liga, ŽIV/AIDS. Taigi, atsiradus bet kokiems pakitimams ar sutrikimams burnos ertmėje bei pasikeitus liežuvio spalvai, visada geriausia pasitikrinti sveikatos būklę gydymo įstaigoje, kad išvengtumėte rimtų negalavimų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(5)
(5)
(0)

Komentarai ()