Geriate kavą? Galite ją gerokai pagerinti - skatina smegenų veiklą, gerina medžiagų apykaitą ir net kovoja prieš infekcijas  (3)

Kokosų aliejus yra universalus produktas. Jį galima naudoti vietoje lūpų balzamo, drėkinamojo veido kremo, makiažo valiklio ar dezodoranto. Be to, šis aliejus pasižymi savybių, reikalingų gerai sveikatai palaikyti, gausa. Įdėję šaukštelį kokosų aliejaus į kavą nepasigailėsite – jo nauda tiesiog neįkainojama, rašo ritely.com.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

1. Skatina smegenų veiklą

Remiantis tyrimais, kava stimuliuoja protinę veiklą, o kokosų aliejus turi daug naudos smegenims. Kokosuose yra 90 proc. sočiųjų riebalų, organizme jie skaidomi į ketonus, kurie yra naudojami kaip energijos šaltinis smegenims. Vienų tyrimų metu buvo pastebėta, kad ketonai gali palengvinti epilepsijos ir Alzheimerio ligos simptomus.

2. Gerina medžiagų apykaitą

Kokosuose esantys riebalai greitina medžiagų apykaitą, todėl organizmas pradeda deginti kalorijas. Tyrėjai nustatė, kad 1–2 arbatiniai šaukšteliai kokoso aliejaus per dieną gali padėti sudeginti net iki 120 kalorijų. Be to, kava taip pat gali pagerinti medžiagų apykaitą iki 3–4 proc.

3. Apsaugo nuo persivalgymo

Tai dar viena savybė, padėsianti atsikratyti nenorimų kilogramų. Mokslininkai įrodė, kad mažas kokosų aliejaus kiekis suteikia sotumo jausmą. Kito tyrimo metu buvo nustatyta, kad asmenys, vartodavę šį produktą, suvalgydavo 250 kalorijomis mažiau nei tie, kurie visai nenaudojo kokosų aliejaus. Kavoje esantis kofeinas taip pat suteikia sotumo jausmą, bet tik trumpam laikotarpiui.

4. Kovoja prieš infekcijas

Kokosų aliejuje apstu lauro rūgšties. Tai riebiosios rūgšties tipas, turintis priešgrybelinių ir antivirusinių savybių. Kol šis produktas nėra patvirtintas medicininiam vartojimui, teigiama, kad 2–3 valgomieji šaukštai aliejaus per dieną yra puiki prevencinė priemonė, apsauganti ir kovojanti prieš infekcijas.

Didžiausias antioksidantų šaltinis yra polifenoliai, kurių galima aptikti kavoje. Jie gali padėti išvengti ar bent sumažinti vėžio, cukrinio diabeto, širdies ligų ar osteoporozės susirgimo riziką.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(18)
(6)
(12)

Komentarai (3)