Be leidimo pasimylėsi su drauge ir keliausi į teismą: Švedijoje įsigaliojo garsusis būtino sutikimo įstatymas  (1)

Švedijoje nuo liepos 1-osios įsigaliojo naujasis seksualinių nusikaltimų įstatymas, kuriuo remiantis seksas be aiškaus abiejų pusių sutikimo bus laikomas prievarta.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Anot naujojo įstatymo, lytinio akto dalyviai turės abipusiai sutikti arba aiškiai pademonstruoti savo norą jame dalyvauti.

„Seksas bus vertinamas kaip nusikaltimas, jeigu jis nebuvo savanoriškas iš abiejų partnerių pusės, nepriklausomai nuo to, ar buvo naudojama fizinė prievarta ar grasinimai“, – teigiama vietos leidinyje „The Local“.

Jame taip pat sakoma, kad dabar nebūtina įrodinėti ketinimų daryti lytinį nusikaltimą. Tai yra, dabar kaltinamąjį gali nuteisti net jeigu jis ir nesirengė išprievartauti savo partnerio, tačiau teisme bus įrodytą, jog kita pusė neturėjo jokio noro santykiauti.

Švedija tapo dešimtąją šalimi Europoje, kuri prilygino seksą be sutikimo išprievartavimui.

2010-aisiais „WikiLeaks“ projekto įkūrėjas Julianas Assange’as Švedijoje dviejų moterų buvo apkaltintas išprievartavimu. Pats J. Assange’as tvirtina, kad vieno projekto savanorės, apie kurias čia kalbama, sutiko santykiauti su juo savo noru, o kaltinimai yra susiję su jo darbine veikla. J. Assange’as išgarsėjo kuomet paviešino diplomatų susirašinėjimus, kurie pastatė įvairių šalių valdžią ir didžiąsias korporacijas į nepatogią padėtį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(4)
(4)
(0)

Komentarai (1)