Tai pienas žmonėms visgi yra naudingas ar visiškai nereikalingas? (Video)  (9)

Pieno sudėtis yra netinkama žmogaus organizmui, sako gydytoja-homeopatė Aiva Vaivarienė. Anot jos, šis produktas sukelia alergijas. Savo ruožtu gydytojas Vaidotas Urbonas turi kitokią nuomonę ir vardija gerąsias medžiagas, randamas piene: „Kalis, magnis, kalcis, fosforas, vitaminas B12, baltymai – medžiagos, turinčios teigiamą poveikį sveikatai.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pienas ir jo produktai, regis, jau seniai yra užkariavę daugelio vartotojų širdis ir skrandžius. Deja, taip jau nutinka, kad mėgstamiausi produktai neretai apipinami daugybe naujų faktų ir mitų.

Gydytoja-homeopatė A. Vaivarienė aiškina, kad visa pieno sudėtis yra netinkama žmogaus organizmui, ypač sunkiai jį virškina vaikai.

„Universitete visi gydytojai pediatrijos kurse išklausėme paskaitų ciklą, kuo skiriasi karvės ir mamos pienas. Visi mes mokėmės, kad karvės pienas žmogui yra netinkamas. Pabaigę universitetą tai pamiršome“, – teigia ji.

Savo ruožtu gastroenterologas V. Urbonas vardija piene esančias žmogui naudingas medžiagas.

„Kalis, magnis, kalcis, fosforas, vitaminas B12, baltymai – šios medžiagos turi teigiamą poveikį sveikatai“, – kalba specialistas. Jo teigimu, pienas ypač vertingas dėl geros baltymų sudėties.

Šiai nuomonei pritaria ir medicinos mokslų daktarė gydytoja dietologė Edita Gavelienė. Anot jos, būtent tada, kai žmogus išmoko įtraukti pieną į savo racioną, jį fermentuodamas, prasidėjo didžiosios migracijos ir žmonija išplito po visą pasaulį.

„Tai buvo puikus baltymo šaltinis ir leido išgyventi įvairių medžiagų stoką. Tai vienas iš veiksnių, kuris ir paskatino žmogaus evoliuciją. Kodėl mums to atsisakyti šiais laikais?“ – teiraujasi ji.

Gydytoja-homeopatė A. Vaivarienė stebisi, kad žmonės taip mėgsta pieną. Pasak jos, mums šio produkto vertėtų atsisakyti.

„Dabar mes gyvename kitokiais laikais ir turėdami omenyje, kad gyvūnai yra visiškai selekcionuoti, pakeisti, maitinami nenatūraliai, tai tos pieno savybės nėra tinkamos žmogaus maistui“, – sako ji.

Anot A. Vaivarienės, pienas yra alergijų sukėlėjas: „Dažnai tėvai atveda vaikus, kurie skundžiasi nuolatine sloga, netgi bronchine astma. Pasiklausius jų mitybos įpročių, paaiškėja, kad vaikai yra pieno mėgėjai. Pastebėjau labai daug atvejų, kai nutraukus pieno vartojimą, vaikų būklė sparčiai pagerėja. Net dingsta astma, kuri yra nepagydoma.“

Kita vertus, gydytojas V. Urbonas tvirtina, kad alergija pienui yra išaugama ir suaugusiems gali pasireikšti tik laktozės netoleravimas, kuris lengvai nuspėjamas dėl savo požymių: raižo, pučia pilvą, viduriuojama.

Daugiau informacijos apie pieno savybes – laidos „Vartotojų kontrolė“ įraše (nuo 0:45):

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: lrt.lt
lrt.lt
(1)
(8)
(-7)

Komentarai (9)