Antradienis yra ypatinga savaitės diena - psichologai teigia, kad ji dar geresnė nei penktadienis  ()

Toddas Thrashas, psichologijos profesorius, puikiai žino, kad penktadienį žmonės yra laimingesni nei pirmadienį. Taip yra dėl akivaizdžių priežasčių - savaitgaliais daugiau laiko galima skirti tam, ką nori atlikti. Galima ilgiau pamiegoti, trumpai pakeliauti, susitikti su draugais ar daugiau laiko skirti namams sutvarkyti. Tačiau Thrashas pastebėjo, kad ir antradienis nėra tik eilinė savaitės diena - antradienis yra ypatingas ir jums reikia juo naudotis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Penktadienis daugeliui žmonių atneša laimę, tačiau taip tikriausiai yra tik todėl, kad daugybė žmonių dirba nemėgstamą darbą. Galima be galo kartoti, kad atskirtis tarp darbo ir gyvenimo nėra sveikas dalykas. Susiraskite tokį darbą, kuris ir būtų jūsų gyvenimas ir nekeltų jokių neigiamų emocijų. Tačiau dabar ne apie tai.

Thomas Jeffersonas JAV Nepriklausomybės deklaraciją parašė antradienį. Markas Zuckerbergas pats teigia, kad būtent antradienį sukūrė „Facebook“. Daugybė gerų idėjų gimsta būtent antradienį, nes, kaip išsiaiškino Thrashas, antradienį dažniausiai aplanko įkvėpimas. Ir skirtumas nėra toks jau mažas - tikimybė, kad įkvėpimas aplankys antradienį yra 79 % didesnė nei sulaukti įkvėpimo penktadienį.

Kodėl taip yra? Viskas labai paprasta. Pirmadienį žmonėms sunkiai sekasi sugrįžti į darbinį ritmą. Savaitgalio pramogos ir suvokimas, kad kitas savaitgalis yra labai toli, atima nemažai jėgų. Todėl sugrįžti prie darbo nėra taip paprasta. Tačiau pirmadienį šiaip ne taip išsijudiname ir būtent antradienį jaučiamės geriau. Staiga viskas ima dėliotis į savo vietas, savaitės darbai tampa aiškiais tikslais ir nejučia aplanko įkvėpimas.

Įkvėpimas nėra šiaip kažkoks netikras, neapibrėžiamas potyris ar iš dangaus krentantys šviesos spinduliai, kurie į žmonių galvas įterpia originalių minčių. Įkvėpimas yra psichologinis fenomenas. Tai - staiga atsiradusios įžvalgos, kurios padeda sukurti naujas idėjas arba surasti sprendimą prieš akis esančiai problemai. Įkvėpimu taip pat vadinama emocinė reakcija į motyvuojančius stimulus. Pavyzdžiui, jus įkvėpti gali kito žmogaus sporto pergalė arba jūsų artimojo užsispyrimas sportuoti.

Antradienio įkvėpimas kyla ne iš išorinių stimulų, o iš vidinio psichologinio ritmo. Antradienį žmogus jaučiasi energingas, nes yra sugrįžęs prie įprasto miego ritmo. Tvarka darbe dažniausiai būna pasiekta pirmadienį, todėl antradienį viskas atrodo aiškiau ir žmogus gali imti mėgautis progreso pojūčiu. Tačiau tuo pačiu antradienis yra lengvai pamirštama diena, todėl daugelis žmonių apie jį net nepagalvoja, kuomet bando išsirinkti mėgtsamiausią darbo savaitės dieną. O juk penktadienis dažnai būna neproduktyviausia ir mažiausiai įkvėpimo suteikianti diena.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(5)
(4)
(1)

Komentarai ()