„Samsung“ sukūrė nuo gaisro gelbėjančią vazą, bet šis reikalas yra dar įdomesnis nei gali pasirodyti (Video)  ()

„Samsung“ yra žinomas elektronikos gamintojas, tačiau tai, ką matote nuotraukoje, yra šios kompanijos kūrinys. Ši moderni stilinga, vadinama „Firevase“, gali gelbėti gyvybes. Ir tai yra geras pavyzdys to, ko apie „Samsung“ tikriausiai nežinote.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Samsung“ pažįstame iš elektronikos, tačiau tikriausiai žinote, kad ši kompanija taip pat gamina sunkiąją statybų ir kelių tiesimo techniką, stato laivus ir yra įsitraukusi į ne vieną atsinaujinančios energetikos projektą. Bet ar žinojote, kad „Samsung“ Pietų Korėjoje teikia ir draudimo paslaugas? Būtent dėl to „Samsung“ priklausanti įmonė „Cheil Worldwide“ ir sukūrė „Firevase“ vazą.

Pietų Korėjoje galioja griežti priešgaisrinės saugos standartai, tačiau jie yra pakankamai nauji ir liečia tik dabar statomus ir įrengiamus pastatus. Tai reiškia, kad prieš šių standartų įvedimą užbaigti pastatai neturi priešgaisrinės apsaugos priemonių. Net ne visos ligoninės turi automatinio gesinimo sistemas. Pernai sausį vienoje ligoninėje šalies pietuose gaisro metu žuvo 37 žmonės. Ir tokie atvejai nėra reti. Bent jau ne tokie reti, kaip norėtųsi tikėti - daug sausakimšų bendrabučių, kuriuose daugiausia glaudžiasi jaunimas, taip pat neatitinka šiuolaikinių priešgaisrinės apsaugos standartų. Pernai viename tokiame pastate Seule per gaisrą žuvo 7 žmonės.

Dar 2017 metais „Samsung“ draudimo bendrovė atliko tyrimą, kurio metu išsiaiškino, kad 58 % namų Pietų Korėjoje neturi gesintuvo. Įstatymai to jau reikalauja, tačiau žmonės nesiskubina - „Man jo neprireiks“, galvoja žmonės, kurie į visas saugumo priemones žiūri kaip į nelaimės šauklius. Tačiau kaip tai pakeisti? „Samsung“ pagalvojo, kad geriausia būtų gesintuvus paversti madingais.

Socialinių tinklų amžiuje žmonės kaip niekada yra pasiruošę bet kuriuo metu pasinerti į naują madą. Taigi, „Samsung“ pasirūpino „Firevase“ kūrimu ir įtaigia vietinių žvaigždžių pastiprinimo sulaukusia reklamos kompanija. 

Rezultatas? Žmonės patys nori „Firevase“ įrenginių. „Samsung“ jau išplatino 10 tūkstančių šių stilingų gesintuvų, bet tai - tik pradžia. Geriausia tai, kad „Firevase“ veikia labai paprastai, bet efektyviai.

Šios vazos sienos - dvigubos. Nors joje tikrai galima pamerkti gėlių, „Firevase“ sienose slepiasi chemikalai, kurių pagrindas - kalio karbonatas. Naudotojams tereikia šią vazą mesti į ugnį taip, kad ši sudužtų. Pasklidęs kalio karbonatas iš aplinkos pašalina deguonį ir ugnis užgęsta. Problema tik tai, kad „Firevase“ efektyviai gesina tik mažesnius gaisrus - šis daiktas tikrai nepakeis didelių gesintuvų. Tačiau „Samsung“ to ir nesitiki. Pagrindinis tikslas visada buvo dėmesio atkreipimas į priešgaisrinę saugą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(10)
(3)
(7)

Komentarai ()