Skelbiama hipotezė, dėl ko galėjo būti nužudytas netikras Š. Korėjaus diktatoriaus brolis: aiškėja slapti ryšiai su CŽA  ()

Šiaurės Korėjos lyderio Kim Jong Uno netikras brolis Kim Jong Namas, 2017 metais nužudytas Kvala Lumpūro oro uoste, buvo JAV Centrinės žvalgybos valdybos (CŽA) informatorius, pranešė laikraštis „The Wall Street Journal“.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2019-06-13 Skelbiama hipotezė, dėl ko galėjo būti nužudytas netikras Š. Korėjaus diktatoriaus brolis: aiškėja slapti ryšiai su CŽA  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Anot leidinio, prieš mirtį Kim Jong Namas buvo kelis kartus susitikęs su CŽV operatyvininkais.

„CŽV ir ponas Kim Jong Namas palaikė ryšį“, – sakė laikraščiui vienas šaltinis.

Anot jo, pastaraisiais metais Makao gyvenęs Kim Jong Namas 2017 metų vasarį išvyko į Malaiziją susitikti su savo kontaktiniu asmeniu CŽV.

Kaip rašo „The Wall Street Journal“, Šiaurės Korėjos lyderio netikras brolis, kuriam laikui apsistojęs Langkavio saloje, susitiko su korėjiečių ir amerikiečių kilmės nenustatytos tapatybės vyru.

Laikraštis primena, kad Kim Jong Namas jau kelerius metus negyveno Šiaurės Korėjoje ir, tikėtina, palaikė kontaktus su daugelio šalių, tarp jų Kinijos, žvalgybos tarnybomis.

Anot „The Wall Street Journal“, daugelis šalių laikė Kim Jong Namą galimu būsimu Šiaurės Korėjos lyderiu. Visgi amerikiečių žvalgyba, laikraščio žiniomis, priėjo prie išvados, kad jis netinkamas tokiam vaidmeniui.

Tuo metu Pietų Korėjos agentūros sako negalinčios patvirtinti, kad Kim Jong Namas buvo JAV žvalgybos šaltinis.

Nacionalinė žvalgybos tarnyba ir Suvienijimo ministerija pareiškė, kad negali patvirtinti minimo „The Wall Street Journal“ pranešimo.

Patikrinti informaciją apie valdančiąją Šiaurės Korėjos šeimą yra itin sudėtinga.

Kim Jong Namas buvo nužudytas 2017 metų vasario 13-ąją Kvala Lumpūro oro uoste panaudojus nervus paralyžiuojančią medžiagą VX. Jo nužudymu buvo apkaltintos vietnamietė Doan Thi Huong ir indonezietė Siti Aisyah.

Moterys tvirtino tapusios įmantraus Šiaurės Korėjos agentų sąmokslo aukomis. Jos sakė buvusios įtikintos, kad dalyvauja realybės televizijos šou pokšte, kai įtrynė Kim Jong Namui į veidą itin toksiško chemikalo, priskiriamo prie masinio naikinimo ginklų.

Abi moterys jau paleistos į laisvę.

Kim Jong Namas buvo velionio Šiaurės Korėjos lyderio Kim Jong Ilo vyriausias sūnus. Nors jis gyveno užsienyje ir nekėlė akivaizdžios politinės grėsmės savo netikram broliui, galėjo būti laikomas potencialiu varžovu Šiaurės Korėjos diktatūros dinastijoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Diena.lt
Diena.lt
(10)
(2)
(8)

Komentarai ()

Susijusios žymos: