Mokslininkai atskleidė, kokios moterys dažniau suserga senatvine silnaprotyste  ()

Kartkartėmis būti susinervinusiai ar pernelyg emocionaliai įsiaudrinusiai – normalus dalykas. Deja, kai kurioms moterims bloga nuotaika ir amžinas nepasitenkinimas jas supančia aplinka virto nuolatiniais ir neatsiejamais jų palydovais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ypač dažnai padidėjusio dirglumo problema pasitaiko klimakteriniu periodu. Mokslininkai nustatė, kad silpnosios lyties atstovės su nestabilia nervų sistema rizikuoja susirgti senatvine silpnaprotyste. Kodėl nervingos moterys atsidūrė padidėjusios rizikos grupėje?

Amerikiečių mokslininkai keturiasdešimt metų stebėjo 800 moterų. Reguliariai įvertindavo kiekvienos jų nervingumą ir polinkį į pesimizmą, neigiamą gyvenimo vertinimą.

104 moterys iš stebimųjų grupės susirgo Alzheimerio liga. Paaiškėjo, kad dauguma jų buvo pernelyg neurotinės būtybės. Moterys su patologine neigiama reakcija į viską du kartus dažniau susirgo senatvine silpnaprotyste už kitas savo bendraamžes.

Tokį fenomeną tyrinėtojai paaiškina tuo, kad nervinės įtampos būsenos žmogaus kraujyje atsiranda dideli stresinių hormonų kiekiai. Jie neigiamai veikia kraujagyslių sieneles ir medžiagų apykaitą. Spėjama, kad dėl jų ir pradeda smegenyse kauptis patologiniai baltymai, kurie sutrikdo normalius mąstymo procesus, silpnina atmintį.

Visiems verta atkreipti dėmesį į savo ir savo artimųjų reakcijas įprastose situacijose. Jei žmogus per greitai įsižeidžia, nuolat skundžiasi, būna susinervinęs ir nepatenkintas viskuo, jam reikėtų papasakoti apie mokslininkų tyrimus. Juk galima laiku pakeisti savo elgseną ir įprasti optimistiškai žiūrėti į gyvenimą ir tokiu būdu išsigelbėti nuo silpnaprotystės.

Šaltinis: NRD.de

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
Autoriai: Gražina Vasiliauskienė
(13)
(3)
(10)

Komentarai ()