FTB: to ką išdarinėja kinai, nedrįsta niekas kitas visame pasaulyje  (4)

Jungtinių Valstijų federalinis tyrimų biuras (FTB) vykdo beveik 1 tūkst. tyrimų dėl bandymų pavogti intelektinę nuosavybę ir beveik visi jie yra susiję su Kinija, pareiškė biuro direktorius Christopheris Wray.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Šiuo metu nėra jokios kitos šalies, kuri šiai šaliai keltų didesnę kontržvalgybinę grėsmę negu Kinija… ir nesakau to neapgalvotai“, – pareiškė jis Senato teismų komitetui.

„Šiuo metu visoje šalyje vykdome turbūt apie tūkstantį ar dar daugiau tyrimų, susijusių su bandymais pavogti JAV intelektinę nuosavybę, … ir beveik visų jų pėdsakai veda į Kiniją“, – pažymėjo jis.

„Tai grėsmė, kuri yra didelė, įvairi, plati ir apmaudi… Būkite tikri: tai yra didelis visų mūsų prioritetas“, – pridūrė Ch.Wray.

Pastaruoju metu Jungtinėse Valstijose gerokai padaugėjo už bandymus pavogti JAV verslo paslaptis sulaikomų su Kinija susiejamų žmonių.

Vašingtonas sako, jog šią problemą dar padidino Pekino vykdoma „Tūkstančio talentų“ programa, pagal kurią užsienyje dirbantiems kinų specialistams siūlomos piniginės premijos, jeigu jie Kinijai perduoda žinias apie pažangias technologijas.

Dėl to buvo sugriežtinti vizos reikalavimai kinų mokslininkams, norintiems vykti į Jungtines Valstijas.

Siekdamas apginti Jungtinių Valstijų konkurencinius pranašumus ir nacionalinį saugumą, JAV energetikos departamentas birželį nusprendė uždrausti savo mokslininkams dalyvauti „Tūkstančio talentų“ programoje.

Pasak Ch.Wray, Kinijos vyriausybė, „siekianti apgaule ir mūsų sąskaita pakilti aukštyn ekonominėmis kopėčiomis“, naudojasi „ne tik vyriausybės pareigūnais, bet ir privačiojo sektoriaus bendrovėmis ir kt.“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Diena.lt
Diena.lt
(40)
(3)
(37)

Komentarai (4)