10 mlrd. tonų ledo vos per parą: Grenlandijoje prasidėjo dar neregėti kataklizmai (Video)  (14)

Dokumentinio kino kūrėjas iš Danijos nufilmavo rekordinį Grenlandijos ledo tirpsmą. Grenlandijos ledynai šią vasarą nyksta rekordiniu greičiu – siaubingus pokyčius lemia daugelyje Europos valstybių fiksuojamos temperatūrų anomalijos. Skelbiama, kad ledo tirpsmo pikas užfiksuotas iš liepos 31 dienos į rugpjūčio 1-ąją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šiuos kadrus nufilmavo dokumentinio kino kūrėjas iš Danijos Casparas Haarloevas. Prieš jo akis vos per parą vandeniu virto ir į pasaulio vandenyną įtekėjo daugiau nei 10 mlrd. tonų ledo – būtent tokį rekordą užfiksavo Danijos meteorologijos institutas.

„Tai buvo neįtikėtinai bauginantis, bet ir labai įtraukiantis dalykas – stebėti šią milžinišką mįslingą kriosferą. Visas šis ledas čia guli tarsi didžiulis prisnūdęs žvėris. Jis niekam nerūpi, kol nepradeda nykti. Dabar jau visiems rūpi. Visiems svarbu. Ir ne veltui“, – taip savo ekspediciją aprašė režisierius.

Per mėnesį dėl neįprastai aukštos temperatūros, neretai užkopdavusius iki 22 laipsnių šilumos, Grenlandijoje ištirpo maždaug 200 mlrd. tonų ledo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(40)
(12)
(28)

Komentarai (14)