Ar moters orgazmas iš tikrųjų padeda pastoti? Dvi pagrindinės hipotezės, kodėl tai gali būti tiesa (N-18)  ()

Moters orgazmas mokslui visais laikais buvo didelė paslaptis. Jei paskaitytumėte vos šimto-dviejų šimtų metų senumo literatūrą, pastebėtumėte, kad mokslininkai netgi manė, kad moters seksualinis susijaudinimas yra nenatūralus ir net žalingas, o orgazmas - kažkokia gamtos klaida. Bet ar gali būti, kad orgazmas padeda pastoti?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Moters orgazmas pačia paprasčiausia prasme net nėra reikalingas. Moteris gali laimingai nugyventi visą savo gyvenimą, susilaukti vaikų ir turėti laimingą vyrą taip niekada ir nepatyrusi orgazmo. Tai mokslininkus šiek tiek glumina - kam tas orgazmas apskritai?

Tikriausiai orgazmas, kaip didelis, intensyvus malonumas, tiek vyrams, tiek moterims reikalingas dėl tų pačių priežasčių - kaip motyvacija daugintis. Galbūt tai skamba bukai tiesmukiškai, tačiau jei to malonumo nebūtų, daugybė porų taip niekada ir nesusilauktų vaikų.

Tiesa, egzistuoja teorijų, jog kadaise, galbūt dar prieš Homo Sapiens atsiradimą, orgazmas turėjo paskirtį. Manoma, kad nuo jo galėjo prasidėti ovuliacija, kuri yra būtina galimybės pastoti sąlyga. Bet ar moters orgazmas padeda pastoti dabar? Galbūt.

Net šiek tiek keista, kad mokslas to tiksliai nežino, tačiau egzistuoja pora hipotezių, teigiančių, kad orgazmas, nors apvaisinimui ir nėra būtinas, padeda pastoti.

Pirmoji yra susijusi su malonumu ir nuovargiu. Po to intensyvaus malonumo dažnas žmogus nori prigulti ar net pamiegoti. Tyrimai rodo, kad kai moteris guli, daugiau spermos išlaikoma viduje ir spermatozoidai lengviau keliauja link savo tikslo. Taigi, orgazmas padeda netiesiogiai - po jo moteris nori pagulėti.

Kita hipotezė yra susijusi su vidiniu siurbliu. Makšties ir net gimdos susitraukimai gali paprastai mechaniškai padėti spermai judėti pirmyn. Vienas tyrimas išmatavo, kad kai moteris patiria orgazmą ne anksčiau nei minutę prieš spermos išsiliejimą, daugiau spermos lieka jos lytinio trakto viduje. Tačiau jei moters orgazmas įvyko gerokai prieš vyro, spermos išlaikymas buvo prastesnis.

Įdomu tai, kad apie tai kalbėjo dar pats Hipokratas, kuris teigė, kad jei moteris patiria orgazmą per anksti, apvaisinimas yra neįmanomas. Tokia keista mintis jam kilo todėl, kad jis manė, kad orgazmas tarsi užrakina gimdą, kad moteris galėtų pastoti. Tam gimda turi būti užrakinama jau po ejakuliacijos, o jei bus užrakinta prieš - seksas bus įvykęs veltui.

Grįžtant prie anksčiau paminėto tyrimo, mokslininkai nustatė, kad spermos išlaikymas yra geresnis net tada, kai moters orgazmas įvyksta gerokai po vyro. Nors geresnis spermos išlaikymas moters lytiniame trakte teoriškai didina tikimybę pastoti, mokslininkai netyrinėjo orgazmo ir nėštumo ryšio.

Taigi, niekas tiksliai nežino. Žinome tik tiek, kad orgazmas nėra visiškai būtinas - moterys neturėtų manyti, jog nepastos, jei nepatirs orgazmo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(6)
(4)
(2)

Komentarai ()