5 patarimai kaip tvarkytis su pagiriomis ir kaip nuo jų gydomasi skirtingose pasaulio šalyse  ()

Šventės yra gerai. Kol neateina pošventinis rytas... Žinoma, viena yra nuovargis dėl triukšmo ar trumpo miego, o kas kita yra pojūčiai padauginus alkoholio.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Bet yra ne vienas būdas nemalonius pagirių pojūčius sumažinti ar bent palengvinti. Dalijamės veiksmingais kovos su pagiriomis metodais, šie keli patarimai gali išgelbėti jūsų dieną.

1. Saldūs ir vitamino C turintys produktai

Leidus sau suvartoti per daug alkoholio, reikalinga vartoti saldaus ir daug vitamino C turinčio maisto. Dietologai teigia, kad vienas pagrindinių pagirių požymių – hipoglikemija – sumažėjęs gliukozės kiekis kraujyje, todėl kamuojant pagirioms reikalingas saldesnis maistas.

O vitaminas C pagreitina acetaldehido – nuodingos medžiagos, į kurią mūsų organizmuose oksiduojasi alkoholis – skilimą ir šalinimą iš organizmo. Pagirių atveju verta vartoti serbentų, kivių, braškių, aktinidijų, apelsinų, mangų, citrinų, žalių daržovių. Visi jie pasižymi dideliu vitamino C kiekiu

2. Skysčių balansas

Pagirių dieną reiktų išgerti apie iki dviejų litrų negazuotų skysčių, geriausiai – vandens. Greta galite gerti ir šlapimo išsiskyrimą skatinančių nuovirų, pavyzdžiui, petražolių, ar stiprios kavos, arbatos. Taip organizmas greičiau išsivalys.

3. Poilsis ir miegas

Jei įmanoma, pasistenkite „išmiegoti“ pagirias. Miegas – patikimiausias būdas pagirioms palengvinti. Dieną pasistenkite bent valandą skirti pietų miegui. Jei galite sau leisti pamiegoti ilgiau – taip ir padarykite. Daugiau nei įprasta poilsio išgydys nuo pagirių greičiau nei bet kokia kita priemonė.

4. Vaistų vartojimas tik su vienu „bet“

Prasidėjus galvos skausmui, kuris tampa įkyrus, trukdantis, rekomenduojama vartoti įvairius vaistus nuo skausmo ir uždegimo. Tokių tablečių galima nusipirkti vaistinėje be recepto.

Skausmui malšinti tinka tiek aspirino, tiek ibuprofeno sudėtyje turintys medikamentai, tačiau nereikėtų šių vaistų vartoti tuščiu skrandžiu, mat jie dirgina skrandį. O jei ligonį pykina, jis vemia, vaistai gali išprovokuoti dar prastesnę savijautą ir skrandžio skausmus.

5. Niekada nesigydykite tuo, nuo ko susirgote

Šis mitas, deja, vis dar sklando. Kitą dieną pavartoję alkoholinių gėrimų tik pratęsite organizmo apnuodijimo laiką, be to, taip rizikuojate organizmą pripratinti prie apsvaigimo būsenos.

Keisčiausi gydymosi nuo pagirių būdai pasaulyje

Žinia, kad daugelis turi savų receptų, kaip įveikti pagirias. Štai interesno.cc rašoma, kad Meksikoje pagirios gydomos krevetėmis, Vokietijoje – marinuota silke, Japonijoje – marinuotomis slyvomis, Amerikoje – juoda kava, Kinijoje – stipria žalia arbata, o Rumunija – iš subproduktų išvirta sriuba.

Esama ir itin keistų receptų, išbandytų net žiloje senovėje. Štai keli jų:

Senovės Roma

Nuo pagirių kenčiantys senovės gyventojai bandydavo gydytis valgydami kanarėles.

Senovės Graikija

Graikai pagirias bandė gydytis pusryčiams valgydami avies plaučius ir du pelėdos kiaušinius.

Puerto Rikas

Čia gyventojai tiki, kad išvengti pagirių galima prieš geriant patrynus citrinos skiltelę į pažastį tos rankos, kuria prie lūpų bus keliami gėrimai.

Sicilija

Seniau Sicilijos gyventojai pagirias gydėsi valgydami džiovintą jaučio penį.

Airija

Pasak vienos airių legendos, nuo pagirių geriausia gydytis iki kaklo užsikasus šlapiame upės smėlyje. Šis „gydymo būdas“ turėtų veikti kaip šaltas dušas, kuris padeda pabusti ir pagreitina kraujotaką.

Vietnamas

Čia gyventojai bando atsikratyti pagirių gerdami karštą vandenį, kuriame įmaišyta malto raganosio rago. Tikima, kad toks gėrimas taip pat gydo nuo alergijų ir kitų ligų.

Mongolija

Nuo pagirių geriamos pomidorų sultys su marinuotomis avies akimis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(10)
(6)
(4)

Komentarai ()