Krokodilai ir begemotai – kas nutinka, kai šie itin pavojingi ir agresyvūs gyvūnai susiduria akis į akį? (Video)  ()

Afrikoje gyvenantys Nilo krokodilai yra itin pavojingi – ir, kaip skaičiuojama, yra atsakingi už 275 – 745 užuolimus per metus. Tai – žymiai daugiau už bet kokias kitas krokodilų rūšis. Tačiau nepaisant to, krokodilai nėra patys pavojingiausi gyvūnai Afrikoje. Šis titulas priklauso begemotams.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasirodo, begemotai yra agresyviausi ir pavojingiausi gyvūnai Afrikoje – ir priešingai nei krokodilai, jie gali – ir būtinai apvers nedidelius laivelius bei užmuš bet ką, kas pateks į jų teritoriją.

Ir daugumoje Afrikos teritorijų krokodilai ir begemotai yra priversti dalytis ta pačia gyvenviete. Tad kas nutinka, kai šie gyvūnai susiduria akis į akį?

Na, įprastai krokodilai prie begemotų nelenda – kadangi pastarieji yra žymiai didesni ir stipresni už krokodilus. Krokodilai nelenda net prie begemotų jauniklių.

Begemoto jauniklis, atskirtas nuo motinos, yra pakankamai lengvas grobis krokodilams – tačiau kai šalia yra motina, jaunikliai yra saugūs, todėl gali laižyti ar netgi kramtyti krokodilus tarsi žaislus, skirtus mažiems vaikams (kad greičiau augtų dantys) ir tai daryti be jokių pasekmių. Taip yra todėl, kad krokodilai žino, jog nevalia pykdyti begemotų – ypač motinų.

Žemiau esančiame video pamatysite, kaip tai atrodo realybėje.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(28)
(5)
(23)

Komentarai ()