Pandemija suvienija - garsus dulkių siurblių gamintojas vos per 10 dienų pasiruošė gaminti medicininius ventiliatorius  ()

COVID-19 pandemija verčia keisti verslo modelį. Per porą dienų daugybė lietuvių išmoko siūti ir naujose elektroninėse parduotuvėse pradėjo pardavinėti daugkartines kaukes. Keleivių stokojančios oro linijos ėmė gabenti krovinius. O dulkių siurblių ir plaukų džiovintuvų gamintojas ėmė gaminti medicininius ventiliatorius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Dyson“, Jungtinės Karalystės įmonė, garsėjanti kaip aukštos kokybės dulkių siurblių, rankų džiovintuvų, buitinių ventiliatorių ir kitų siurbimo bei pūtimo įrenginių gamintoja, vos per 10 dienų pasiruošė medicininių ventiliatorių gamybai. Sakysite, kad tai didelei bendrovei nėra toks jau didelis iššūkis? Medicininis ventiliatorius yra jautrus prietaisas, pasižymintis specifine konstrukcija ir turintis atitikti specialius standartus. Net nelabai svarbu, kokie reikalavimai taikomi medicininiams ventiliatoriams - jums pakanka žinoti, kad „Dyson“ anksčiau jų negamino.

„Dyson“ medicininis ventiliatorius, vadinamas „CoVent“, į ligonines keliaus jau kito mėnesio pradžioje. Jungtinė Karalystė užsakė 10 tūkstančių įrenginio vienetų, dar 5 tūkstančius „Dyson“ paaukos tarptautinėms pastangoms susitvarkyti su COVID-19 pandemija (tikriausiai tūkstantis jų liks gimtojoje šalyje). „Dyson“ teigia, kad bus stengiamasi, kad šiuos ventiliatorius galėtų nusipirkti ir kitos šalys.

Nors „Dyson“ anksčiau negamino medicininių ventiliatorių, toks gamybos pradžios greitis buvo pasiektas dėl kompanijos produktų specifikos (to minėto pūtimo ir siurbimo). „CoVent“ naudoja įprastą „Dyson“ elektrinį variklį bei oro filtravimo sistemą iš kitų kompanijos prietaisų. Tai leido paspartinti gamybą, tačiau tas 10 dienų laikotarpis, per kurį „Dyson“ pasiruošė medicininių ventiliatorių gamybai, vis tiek yra įspūdingas.

Medicininis ventiliatorius naudojamas tada, kai pacientas negali kvėpuoti savarankiškai arba kvėpuoja labai sunkiai. Šio prietaiso paskirtis - deguonies tiekimas į plaučius ir anglies dvideginio pašalinimas. Šis įrenginys taip pat neleidžia alveolėms subliukšti. Dažnais atvejais medicininis ventiliatorius yra būtent tai, ko reikia, kad žmogus būtų išgelbėtas nuo mirties.

Labiausiai paveiktose šalyse medicininių ventiliatorių labai trūksta ir tai yra didžiulė problema. Daug kur išgirsite, kad daugelis COVID-19 sergančių žmonių pasveiksta. Tačiau daliai tų pasveikusių žmonių buvo taikoma dirbtinė plaučių ventiliacija. Kai ligoninės ar bent jau intensyvios terapijos skyriai bus perpildyti ir ventiliatorių visiems neužteks, mirčių statistika šaus į viršų. Būtent dėl to ligoninės stengiasi įsigyti kiek įmanoma daugiau medicininių ventiliatorių, o automobilių gamintojai ir „Dyson“ ieško būdų juos gaminti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(19)
(0)
(19)

Komentarai ()