COVID-19 virusą aptiko spermoje - seksas tampa pavojingu?  (2)

Kinų mokslininkai naujuoju koronavirusu užsikrėtusių vyrų spermoje aptiko susirgimo COVID-19 sukėlėjo, bet reikės tolesnių tyrimų siekiant išsiaiškinti, ar šis užkratas gali būti perduodamas lytiniu būdu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vienos Kinijos ligoninės koronavirusu užsikrėtusių pacientų tyrimo išvados buvo publikuotos medicinos žurnale „JAMA Network Open“.

Užkratas plinta oro lašeliniu būdu, virusas taip pat aptinkamas išmatose, seilėse ir šlapime.

Mokslininkai Šangčiu municipalinėje ligoninėje Henano provincijoje atliko tyrimą, siekdami išsiaiškinti, ar viruso esama spermoje.

Jie ištyrė 38 koronavirusu užsikrėtusių pacientų, kurių jauniausias buvo 15-metis, o vyriausias ėjo šeštą dešimtį, sėklą.

Viruso genetinė medžiaga (RNR) buvo aptikta šešių pacientų spermoje. Keturiems iš šių pacientų buvo „ūmi infekcijos stadija“, o likę du jau „sveiko“.

Mokslininkai pažymėjo, kad šis tyrimas „ribotas dėl mažo imties dydžio“ ir kad bus reikalingi tolesni tyrimai, siekiant išsiaiškinti, ar virusas gali plisti lytiškai.

„Jei vėlesniais tyrimais bus įrodyta, kad SARS-CoV-2 gali būti perduodamas lytinių santykių metu, perdavimas lytiniu būdu gali būti kritiškai svarbi plitimo prevencijos dalis“, – rašo tyrėjai.

„Susilaikymas ar prezervatyvų naudojimas galėtų būti laikomi apsauginėmis priemonėmis tokiems pacientams“, – priduria jie.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(4)
(1)
(3)

Komentarai (2)