Naujas tyrimas nustatė, kuo kava gali būti naudinga moterims - 2-3 kavos puodeliai per dieną sukuria matomą skirtumą  ()

Kava daugybei žmonių yra kasdienis gėrimas. Juoda kava turi savų privalumų - mokslininkai mano, kad ji gali pailginti gyvenimo trukmę. Tačiau naujas tyrimas atskleidė - kava turi ir dar vieną privalumą, kuris pradžiugins kai kurias moteris.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Per metus pasaulis suvartoja 7 milijonus tonų kavos. Kava kai kuriuose regionuose nėra tokia populiari kaip kituose. Vakaruose daugelis suaugusių žmonių per dieną suvartoja bent porą puodelių kavos. Kartais žmonės kavą geria ieškodami kofeino suteikiamos energijos, kartais jie tiesiog mėgaujasi šio gėrimo skoniu.

JAV mokslininkai nusprendė patyrinėti kavos poveikį kūno riebalams. Jie nustatė, kad tos 20-44 metų amžiaus moterys, kurios per dieną išgeria 2-3 kavos puodelius, juosmens srityje turi 3,4 % mažiau riebalų nei tos, kurios kavos negeria. Tuo tarpu 45-69 metų moterys, kurios per dieną išgeria keturis ar daugiau kavos puodelių, pagal šį rodiklį yra net 4,1 % lieknesnės už kavos negeriančias bendraamžes. Šis efektas buvo pastebėtas ir tarp vyrų, bet kavos mėgėjai buvo tik 1,3-1,8 % lieknesni už tuos, kurie kavos negeria.

Įdomu tai, kad mokslininkai nepastebėjo jokio skirtumo tarp kavos su kafeinu ir be jo - lieknesnę figūrą padeda išlaikyti abu šie gėrimai. Jie taip pat atkreipė dėmesį į kitus faktorius, tokius kaip rūkymą ir lėtines ligas, tačiau panašu, kad būtent kava padeda išvengti tų riebalų sankaupų.

Mokslininkai spėja, kad kavoje yra iki šiol neaprašytų biologiškai aktyvių medžiagų, kurios padeda reguliuoti kūno svorį. Tai reiškia, kad jei tai patvirtins tolimesni tyrimai, kavos gėrimas gali būti rekomenduojamas kaip sveiko kūno svorio palaikymo priemonė. Tiesa, mokslininkai pabrėžia, kad tolimesni tyrimai yra būtini, kad būtų galima patvirtinti, jog kava iš tikrųjų padeda - kas žino, galbūt kavą tiesiog labiau mėgsta lieknesni žmonės.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(23)
(11)
(12)

Komentarai ()