Košmaras Pietų Amerikoje – milžiniška susirgimų lavina, prognozuojamas skurdas milijonams gyventojų  ()

Gegužės 20 d. duomenimis, per parą Brazilijoje patvirtinta beveik 20 tūkst. naujų koronaviruso infekcijos atvejų. Bendras atvejų skaičius siekia 291 579. Mirčių nuo COVID-19 – 18 859.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Brazilija tapo trečiąja pagal atvejų skaičių šalimi pasaulyje. Ją lenkia tik JAV ir Rusija. Pagal mirčių skaičių nuo COVID-19 infekcijos Brazilija yra šeštoje vietoje.

12 mln. gyventojų turinčiame Brazilijos mieste San Paule užfiksuota 3000 mirčių nuo koronavirusinės infekcijos. Miesto mero Bruno Covas teigimu San Paulo sveikatos sistema gali žlugti per dvi savaites.

Ekspertų teigimu, dėl nedidelių testavimo apimčių, tikrieji skaičiai Brazilijoje gali būti 15 kartų didesni. Šalies prezidentas Jairas Bolsonaras neigia koronaviruso grėsmę ir COVID-19 lygina su „mažu gripu“. Dar kovo mėnesį šalies prezidentas ragino merus ir gubernatorius atsisakyti apribojimų: „Mūsų gyvenimas turi tęstis. Darbai turi būti išsaugoti. Mes turime grįžti į normalią padėtį.“

Peru koronavirusu serga daugiau kaip 100 tūkstančių žmonių

Ne ką geresnė padėtis Peru. Trečiadienį šalies Sveikatos apsaugos ministerija pranešė, kad Peru patvirtintų koronaviruso atvejų skaičius viršijo 104 000. Mirčių skaičius išaugo iki 3 024.

Peru patvirtintų atvejų skaičius – antras pagal dydį Lotynų Amerikoje po Brazilijos. Per dvi savaites atvejų skaičius išaugo dvigubai. Šalies ligoninės sausakimšos ligonių, jaučiamas vaistų trūkumas.

Lotynų Amerikoje COVID-19 į skurdą įstums 29 mln. žmonių

Dėl prekių kainų smukimo, naftos rinkos krizės, staigaus pinigų perlaidų sumažėjimo ir turizmo žlugimo prognozuojama, kad pandemija Lotynų Amerikos ekonomikai pakenks labiau nei bet kurio kito besivystančio regiono ekonomikai.

„Šiais metais Lotynų Amerikoje ir Karibų jūros regione dėl ekonomikos žlugimo, kurį sukėlė koronavirusas, beveik 29 mln. žmonių bus įstumti į skurdą ir šiame regione teks daugiau nei dešimtmetį kovoti su nelygybės mažinimu“, įspėjo aukščiausias JT pareigūnas.

Daugiau nei pusė Lotynų Amerikos gyventojų dirba neoficialioje ar šešėlinėje ekonomikoje, t. y. nėra patikimų duomenų apie tai, kiek jie uždirba, ar iš vis dirba. Tai apsunkina vyriausybių, bandančių skirti subsidijas labiausiai pažeidžiamiems asmenims, užduotį.

Parengta pagal BBC, Reuters ir Financial Times

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(14)
(3)
(11)

Komentarai ()