Niekada nereikės įkrauti, veiks iki 28 000 metų ir bus galima panaudoti bet kur: skamba kaip fantastika, bet mokslininkai jau testuoja baterijas, kurių pagrindas branduolinės atliekos (Video)  (20)

Kalifornijoje įsikūrusi „NDB“ kompanija tvirtina, kad jų nano-deimantų baterijos veiks tarsi maži branduoliniai reaktoriai. Visai nedidelio kiekio branduolinių atliekų užteks tokiai baterijai veikti iki 28 000 metų ir jos mus nereikės įkrauti. Niekada.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2020-08-27 Niekada nereikės įkrauti, veiks iki 28 000 metų ir bus galima panaudoti bet kur: skamba kaip fantastika, bet mokslininkai jau testuoja baterijas, kurių pagrindas branduolinės atliekos (Video)  (20)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip praneša „Techcrunch“, „NDB“ atstovai pagamintų baterijų pavyzdžius jau nusiuntė Lawrence‘o Livermore‘o nacionalinei laboratorijai bei Kembridžo universitetui ir pastarųjų įstaigų bandymai parodė, kad šiuo metu pagamintos baterijos pasiekia 40 proc. savo potencialo.

Kai technologija bus pilnai išvystyta, tikimasi, kad tokios baterijos galės darbuotis nuo dešimtmečių iki 28 000 metų.

Tokias baterijas būtų galima naudoti bet kokioje srityje ir jos iš esmės pakeistų mūsų gyvenimus, pradedant smulkia elektronika ir baigiant elektromobiliais bei kelionėmis kosmosu.

„New Atlas“ publikacijoje skelbiami keli šiuo metu gana neįtikėtinai skambantys „NDB“ kompanijos pareiškimai.

„NDB“ teigimu, jų branduolinių atliekų pagrindo nano-deimantų baterijos skleidžia mažesnę radiaciją, nei pačio žmogaus kūnas.

Šios baterijos būtų absoliučiai saugios naudoti automobiliuose ir nieko blogo nenutiktų įvykus automobilių avarijoms.

Taip pat kompanija teigia, kad jų baterijos netgi bus pigesnės, palyginus su šiuo metų pačiomis populiariausiomis ličio jonų baterijoms.

Ir galiausiai, nano-deimantų technologiją galima pritaikyti gaminant bet kokio tipo baterijas. Ir tas pačias AA tipo, kurias naudojate žibintuvėliuose, elektroniniuose laikrodžiuose ir t.t.

„Įsivaizduokite iPhone telefoną su tokia baterija. Įsivaizduokite, kaip ši baterija gali pati įsikrauti 5 kartus per valandą. Įsivaizduokite pasaulį kur jums nereikės visą dieną įkrauti baterijų. O dabar įsivaizduokite, kad to nereikės daryti savaitę, mėnesį... O kaip skamba dešimtmečiai? Štai ką mes galime padaryti su šia technologija“, - teigia „NDB“ bendrovės atstovas Neel‘as Naicker‘is.

Įdomu yra tai, kad „NDB“ jau ne pirma kompanija, kuri susidomėjo branduolinėmis atliekomis ir galimybe jas panaudoti, kuriant naujos kartos baterijas.

Savo tyrimų rezultatus jau yra skelbę ir Rusijos mokslininkai, ir Bristolio (Jungtinės Karalystės) universiteto inžinieriai, kurie tvirtino, kad jų baterijas netgi būtų galima panaudoti širdies stimuliatoriuose. Egzotiškos technologijos imasi vis daugiau kompanijų ir akivaizdu kodėl. Ją įvaldžius – pasaulis pasikeistų akyse.

Plačiau apie „NDB“ baterijų technologiją galite sužinoti šiame vaizdo įraše:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
Autoriai: Darius Verbickas
(107)
(6)
(101)

Komentarai (20)