Elonui Muskui atliktų koronaviruso testų rezultatai – ir teigiami, ir neigiami  ()

Tviteryje verslininkas Elonas Muskas pranešė nusprendęs pasitikrinti, ar neserga koronavirusu. Tačiau atlikus ne vieną testą, jie parodė skirtingus rezultatus. Kaip rašo „Forbes“, E.Muskas koronavirusu yra ir užsikrėtęs, ir neužsikrėtęs. Kaip tai gali nutikti?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Vyksta kažkas keisto. Dėl covid šiandien tyrėmės keturis kartus. Du testai buvo neigiami, du – teigiami. Tas pats aparatas, tie patys testai, ta pati slaugė. Greitas antigeno tyrimas iš BD“, – rašė jis savo paskyroje.

Jei E.Muskui iš tiesų diagnozuotas koronavirusas, didelio šoko tai nesukeltų. Mat verslininkas sakė jaučiantis „tipinio peršalimo simptomus… kol kas nieko neįprasto“. O ir elgiasi jis pandemijjos metu nerūpestingai. Kaip rašo „Forbes“, nepaisant vietinių taisyklių, darbas jo „Tesla“ gamykloje Fremonte nesustabdytas.

Tuo tarpu E.Musko įrašas socialiniame tinkle leidžia daryti prielaidą, jog mažiausiai vienas koronavirusui nustatyti skirtas būdas yra netikslus. Tačiau gydytojas teigia, jog verslininkas tikriausiai ne taip interpretavo jų rezultatus arba tikriausiai naudojo ne tuos testus.

 

 

E.Muskas įraše tviteryje mini „BD Veritor“ testą, rezultatą parodantį per 15 minučių remiantis iš nosies paimtu tepinėliu. Jis kol kas JAV maisto ir vaistų administracijos nepatvirtintas ir naudojamas tik esant nepaprastajai pasaulinės pandemijos padėčiai. Jei viruso dalelių mažai, testas gali parodyti ir neigiamą rezultatą.

„Antigenų testai žinomi dėl nejautrumo, – sakė klinikinės imunologijos ir reumatologijos profesorius dr. Able’as Lawrence’as. – Iš tikrųjų antigenų testai naudojami netinkamai… 50 proc. jautrumas reiškia, jog teistas teigiamą rezultatą gali parodyti tik 50 proc., net jei asmuo ir serga koronavirusu. Būtent taip ir nutiko.“

 

 

Skirtingus rezultatus gavęs E.Muskas pridūrė nusprendęs atlikti kitą tyrimą kitoje laboratorijoje. Jo rezultatą verslininkas sužinos tik po 24 valandų.

„Forbes“ primena, kad E.Muskas – COVID-19 skeptikas, užsiminęs kad ir skiepytis nuo šio viruso nežada.

„Nesu Covid rizikoje, ir mano vaikai nėra“, – sakė jis „New York Times“ tinklalaidėje „Sway“.

Priklausomai nuo vis dar laukiamų tyrimo rezultatų ir, tikėkimės, kompetentingo medicininio konsultavimo, galbūt jis savo nuomonę pakeis.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(5)
(1)
(4)

Komentarai ()

Susijusios žymos: