Tai didžiausias šiais metais Egipto radinys: aptiko daugiau kaip 100 gerai išsilaikiusių, neišplėštų senovinių sarkofagų (Video)  (2)

Egiptas šeštadienį paskelbė radęs daugiau kaip 100 gerai išsilaikiusių, neišplėštų senovinių sarkofagų ir pažymėjo, kad toks radinys yra didžiausias šiais metais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Mediniai karstai, iškilmingai pademonstruoti jų radimo vietoje priklausė aukšto rango pareigūnams, palaidotiems Vėlyvosios valstybės laikotarpiu ir valdant Ptolemajų dinastijai.

Sarkofagai buvo rasti trijose laidojimo šachtose apie 12 metrų gylyje, į pietus nuo Kairo esančiame dideliame Sakaros nekropolyje.

Atidarę vieną karstą archeologai rado į drobulę suvyniotą mumiją, papuoštą ryškių spalvų hieroglifais. Sakaroje buvo laidojami senovinės Egipto sostinėse Memfio gyventojai. Dabar šis kapinynas paskelbtas UNESCO Pasaulio paveldo objektu.

 

Prieš kiek daugiau nei mėnesį archeologai toje vietovėje rado kitus 59 gerai išsilaikiusius ir užantspauduotus medinius karstus, kurių amžius – daugiau kaip 2 500 metų.

Pasak senienų ir turizmo ministro Khaledo al Anany taip pat buvo rasta daugiau kaip 40 senovinių dievybių statulėlių ir laidojimo kaukių.

 

Radiniai bus paskirstyti keliems Egipto muziejams, įskaitant dar neatidarytą Didįjį Egipto muziejų Gizos plynaukštėje.

Ministras pridūrė, kad dar apie vieną atradimą didžiuliame nekropolyje bus paskelbta ateinančiomis savaitėmis.

Archeologai taip pat tikisi greitai rasti senovines medinių karstų, kuriuose buvo laidojamos mumijos, dirbtuves.

Egiptas viliasi, kad archeologiniai atradimai pagyvins turizmą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(4)
(0)
(4)

Komentarai (2)