Atsisakę vakcinų turėtų atsisakyti ir gydymo? Taip mano žymus vokiečių genetikas  (91)

Žymus vokiečių genetikas garsiai pareiškė, kad atsisakiusieji naujos vakcinos nuo COVID-19 turėtų pasirašyti dokumentą, kuriuo atsisako ir intensyviosios terapijos gydymo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jis taip pat teigė, kad medicininių sprendimų nereikėtų palikti sąmokslo teorijų kūrėjams ir platintojams. Žmonių, atsisakiusių vakcinos nuo COVID-19, gydymui neturėtų būti prieinami plaučių ventiliatoriai, jiems turėtų būti užkirstas kelias naudotis kitomis skubios pagalbos priemonėmis, Vokietijos etikos tarybos narį citavo laikraštis „Bild“.

„Kas nori atsisakyti skiepijimo, taip pat turėtų su savimi visada turėti dokumentą su užrašu:„ Aš nenoriu skiepytis! Noriu apsaugą nuo ligos palikti kitiems! Jei aš susirgčiau, tegul mano lova intensyvios terapijos skyriuje lieka kitiems žmonėms“, – šeštadienį emocingą pareiškimą tėškė genetikas Wolframas Hennas.

„Leiskite spręsti ekspertams“

Nors W.Hennas teigė, kad dėl skiepų kylančios abejonės yra suprantamos ir pagrįstos, jis rekomendavo pasikliauti „žmonių, kurie tikrai išmano savo darbą“, patarimais. Anot jo, tyrėjai visame pasaulyje pagreitino įprastą vakcinos kūrimo tempą, bet jos saugumas dėl to nenukentėjo.

 

„Jau po kelių mėnesių bus ir klasikinio tipo koronaviruso vakcinų. Panašaus tipo skiepai nuo gripo ar hepatito milijardus kartų įrodė savo saugumą ir veiksmingumą“, – pridūrė jis.

W.Hennas nepamiršo suduoti smūgio sąmokslo teoretikams ir koronaviruso neigėjams, sakydamas, kad sprendimai neturėtų būti paliekami „pašaliečiams ir vakcinacijos oponentams“, turėdamas omenyje judėjimą „Querdenker“ judėjimą, kuris Vokietijoje jau surengė kelias smurtu pasižymėjusias demonstracijas prieš karantino suvaržymus.

„Rekomenduoju šiems asmenims nuvykti į artimiausią ligoninę ir pristatyti savo sąmokslo teorijas gydytojams ir slaugytojams, kurie iš perpildyto intensyviosios terapijos skyriaus išeina visiškai išsekę , – sakė jis.

 

Sugriežtintos karantino sąlygos iššaukė neigiamą dalies gyventojų reakciją. Sostinėje Berlyne ir kituose miestuose surengta keletas didelių protestų. Praėjusį mėnesį protestas šalies rytuose esančiame Leipcigo mieste sutraukė per 20 000 dalyvių.

Šią savaitę planuojamos naujos demonstracijos Berlyne ir Štutgarte.

Vokietijoje šiuo metu įvestos griežto karantino priemonės, kurios, kaip numatyta, galios iki sausio 10 dienos. Šalyje paskutiniuoju metu sparčiai daugėja naujų susirgimo COVID-19 atvejų.

Parengta pagal dw.com

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(31)
(4)
(27)

Komentarai (91)