NASA drauge su „SpaceX“ imsis nepaprastos kosminės misijos: bandys atskleisti Visatos gimimo paslaptis  ()

NASA ir „SpaceX“ ketina pradėti misiją „SPHEREx“. Sieks atsakyti į klausimus apie visatos kūrimąsi.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

NASA ir „SpaceX“ paskelbė, kad jie bendradarbiauja atlikdami nepaprastą kosminę misiją, kuri galėtų padėti geriau suprasti visatos kilmę.

„SPHEREx“ yra 98,8 mln. JAV dolerių vertės dvejų metų misija, kurios tikslas – tyrinėti kosmosą beveik infraraudonųjų spindulių šviesoje. Šios šviesos žmogaus akys nemato, ji gali būti raktas atsakant į klausimus, susijusius su visatos gimimu. Misijos tikslas taip pat ieškoti vandens ir organinių molekulių žvaigždžių lopšiuose, ir diskuose aplink žvaigždes.

 

Iš viso bus surinkti duomenys apie daugiau nei 300 milijonų galaktikų, taip pat apie daugiau nei 100 milijonų žvaigždžių mūsų pačių Paukščių Tako galaktikoje.

„SPHEREx“ misija turėtų būti paleista jau 2024 m. birželio mėn. su „Falcon 9“ raketa.

Tai nėra vienintelė galiojanti NASA partnerystė. Pernai lapkritį NASA paskelbė bendradarbiavimą su 17 JAV kompanijų, kad brandintų kosmines technologijas Mėnuliui ir už jo ribų. Tarp šių kompanijų buvo „Blue Origin“, „Four Phase“, „Rocket Lab USA“, „Sensuron“ ir kt.

 

„Kosminių technologijų plėtra nevyksta vakuume“, – pažymėjo Jimas Reuteris, NASA Kosminių technologijų misijos direktorato (STMD), atlikusio atrankas ir valdysiantis partnerystę, asocijuotasis administratorius.

„Įmonės pačios vykdo kosmines misijas arba kuria pažangiausias sistemas, kad vieną dieną pasiūlytų naują paslaugą NASA. Agentūra yra atsidavusi tam, kad padėtų į rinką atnešti naujų galimybių, kad būtų naudinga visiems.“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(16)
(0)
(16)

Komentarai ()