Mandaloriečiui patiktų: mokslinės fantastikos mėgėjai sukūrė erdvėlaivio „Razor Crest“ kopiją (Video)  ()

Mokslinės fantastikos mėgėjai Rusijos miesto Jakutsko vietiniame parke sukūrė erdvėlaivio „Razor Crest“ kopiją. Šis erdvėlaivis rodomas „Disney+“ televizijos seriale „Mandalorietis“ („The Mandalorian“).


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasak erdvėlaivio modelio kūrėjo Ajalo Fiodorovo, ši kopija yra 14 metrų ilgio, 10 metrų pločio, keturių metrų aukščio ir sveria daugiau nei toną. Modelio statyba truko daugiau nei metus, projekto pradžioje ją apsunkino koronavirusas ir finansiniai nesklandumai, aiškina A. Fiodorovas. Kad galėtų prisidėti prie projekto, jo draugui teko parduoti automobilį.

Erdvėlaivio kopija veikia naudodama baterijas: tokiu būdu veikia viduje ir išorėje esantys žibintai ir varomas erdvėlaivio dalis judinantis variklis.

Visgi šalta Jakutijos žiema sukliudė komandai įmontuoti akumuliatorių. 5000 kilometrų nuo Maskvos nutolusiame mieste temperatūra lauke nukrinta iki 30 laipsnių šalčio.

Iš pradžių žmonės projektą vertino skeptiškai, bet dabar, kai jau yra užbaigta, erdvėlaivio kopija traukia daugybę smalsuolių, tvirtina A. Fiodorovas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(16)
(2)
(14)

Komentarai ()